Tuzla

Danas pokušaj otmice djeta u ulici M. Šerbića u Tuzli

U Tuzli se danas desio pokušaj otmice djeta. Roditelji mališana podijelili su sa nama tu informaciju …

Danas u ulici Mehmeda Šerbića u 12.15 nepoznata osoba srednjih godina u sivom autu je pokusala da namami u auto i otme moga sina od 12 god koji se vraćao kući iz škole.

Pored sina se zaustavila nepoznata osoba ugasila auto i kroz otvoren prozor. – Rekla dječače hajde da te odvučem gore… sin joj je rekao “Ne, Hvala. ne želim”

*Pomenuta ulica Mehmeda Šerbića”

 

Nepoznata osoba je tada otvorila vrata, ali u tom momentu dijete kada je vidjelo da se otvaraju vrata od straha je počeo trčati nazad prema Jalskoj džamiji iako je od svoje ulice bio udaljen 30 m.

On je počeo od straha trčati nazad, dok je osoba i dalje stojala parkirana od straha okrećući se. Misleći da ide za njim vidio je ruku kako mu prijeti, upalio auto i brzinom otišao autom uz ulicu.

Sin je trčeći došao sa druge strane, koja vodi pored Tekije. Dotrčao je kuci i jedino što je uspio reci: – Mama htieo me oteti i onesvjestio se.

 

Odmah smo obavjestili policiji, rekli će poslati patrolu da obiđe. Kao roditelji smo u šoku da je moguće da se ovako nešto desi u toku dana i to svega 30 m od ulice. Dijete je pretrpilo veliki šok.”

 

O ovome je obaviještena i policijska uprava iz koje smo dobili slijedeću informaciju: – PS Centar je danas oko 13 sati zaprimila je prijavu da je NN osoba iz vozila zvala mldb. dijete da uđe u vozilo. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta je upućena patrola koja nije uočila opisano vozilo, a policijski službenici će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se utvrdile okolnosti prijavljenog događaja.

Na vrh