Business

Četiri medalje za vina Podruma Tolj na Sabatini 2018

Proteklog vikenda već po 28. put održani su Međunarodni susreti vinogradara i vinara Sabatina 2018. Ove godine susreti su održani u Malom Lošinju, u Hotelu Aurora, od 15. do 18. studenog.

Sabatina okuplja vinogradare i vinare, stručnjake, sommeliere, ugostitelje, trgovce, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija ali i inozemstva. Organizatori su s ciljem promocije te povećanja kvalitete i potrošnje vina i jakih alkoholnih pića, okupili tim ovlaštenih stručnjaka koji su uradili analizu i ocjenu kvalitete i izgleda ovih proizvoda.

tolj vina

Od više tisuća prispjelih uzoraka na ocjenjivanje žiri je u kategoriji Buteljirana vina i jaka alkoholna pića uzeo tek njih 201. u razmatranje,  dok je u kategoriji Otvorena i mlada vina taj broj bio 206.

U ovakoj jakoj konkurenciji vina koja su na ocjenjivanje prispjela iz Podruma Tolj (Blatnica/Čitluk) su osvojila četiri medalje za postignuti kvalitete. Zlatnu medalju i diplomu u kategoriji Otvorenih i mladih vina osvojila je Žilavka 2018, dok je srebrenu medalju u ovoj kategoriji osvojio Trnjak 2018. Srebrenim odličjima su se okitili i Blatina Ivaniš 2017 te Žilavka Kalvakada izborna berba 2015 koji su se natjecali u konkurenciji Buteljiranih vina.

nagrada

Ovo je još jedan dokaz uspješnosti i pravog puta vina koja dolaze iz Podruma Tolj, a koja iz dana u dan postaju sve više tražena kako na tržištu Bosne i Hercegovine tako i cijelog regiona.

Na vrh