Svečanim akademskim časom započela nova školska godina na Visokoj školi eMPIRICA

07.10.2019. 


Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u ponedjeljak, 07. oktobra 2019. godine organizovala svečani akademski čas za novu generaciju svojih studenata – osmu u Brčkom i petu u Tuzli, čime je i službeno obilježen početak nastave u novoj akademskoj godini.

Dobrodošlicu brucošima je poželio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić riječima: „Još jedna uspješna godina je iza nas, puna nastojanja da dokažemo svoju kvalitetu i da pružimo obećano svojim studentima – da ćemo ih učiniti istinskim stručnjacima, dobrim zaposlenicima, poželjnim saradnicima, odgovornim građanima. Smatramo, jer od svojih studenata i poslodavaca koji ih zapošljavaju dobijamo brojne potvrde, da dato obećanje predanim radom i zalaganjem svakodnevno ispunjavamo. Dokaz tome su svakako i dosadašnje generacije naših diplomanata čiji kvalitet je veoma brzo prepoznat na tržištu rada u BiH i van nje. Naše analize pokazuju da je 90% njih pronašlo svoje prvo zaposlenje u struci unutar 3 mjeseca od diplomiranja. Zaposleni su u IT i drugim kompanijama u okruženju, većinom onim u kojima su izvodili svoje praktično obrazovanje tokom studija, ali i u kompanijama širom svijeta, bilo da posao obavljaju na daljinu, ili da su odselili u zemlju zaposlenja.”,te je na kraju istakao: „Ovom prilikom vam, ispred Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, želim uspješno studiranje i ulazak u akademsku zajednicu. Učinimo sve da rad i rezultati vas studenata ali i ove visoke škole budu vaš i naš ponos, da budu mjera naše akademske ozbiljnosti i vaše mladalačke upornosti i zalaganja.

Nakon svečanog dijela, studenti su pristupili edukaciji za korištenja ICT servisa koje im Visoka škola eMPIRICA besplatno obezbjeđuje:

  • eCampus platforma za online učenje,
  • Microsoft Cloud Education Software – skup Microsoftovih razvojnih okruženja, operativnih sistema i skoro 300 online kurseva u okviru Microsoftove virtualne akademije,
  • Microsoft Office 365 – kolaboracijsko okruženje u oblaku,

te su prisustvovali i svojim prvim predavanjima.

Svim brucošima želimo uspješan početak akademske godine, mnogo novog znanja i dobrih ocjena.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!