BOSS u povodu evidentnih klimatskih promjena i u BiH, koje obavezuju na prilagođavanje propisa i odluka o zagrijavanju stanova, ustanova i poslovnih prostora

01.06.2019. 


Evidentne klimatske promjene i u Bosni i Hercegovini obavezuju na prilagođavanje propisa i odluka o zagrijavanju stanova, ustanova i poslovnih prostorakako se građani ne bi razbolijevali i smrzavali i u pola ljeta, te su svi nadležni organi u državi dužni poduzeti potrebne radnje, upozorio je predsjednik BOSS-aMirnes Ajanović.

Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, Mirnes Ajanović je u svojstvu vijećnika zatražio da se izmijeni sezonski režim centralnog zagrijavanja stanova, poslovnih prostora, ustanova, a posebno škola, na način da se produži sezona zagrijavanja, kao i početak sezone zagrijavanja, odnosno da se obezbijedi da sistem centralnog zagrijavanja može biti u funkciji tokom čitave godine. Vijećnik BOSS-a Mirnes Ajanović je upozorio da je neophodno odrediti da u produženom periodu zagrijavanja prostora van zvanične sezone grijanja – cijena treba biti minimalna, kojom bi se pokrivali samotroškovi. Upravo okolnost da Grad Tuzla ima najbolje uređeni sistem centralnog zagrijavanja rezultirala je da većina građana nema dodatna grejna tijela, te se u cilju sprečavanja ugrožavanja zdravstvenog stanja građana mora izmijeniti režim sezonskog zagrijavanja.

 

  1. 6. 2019. Muamer Dedić, Press BOSS-a


BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!