Veze

Svakodnevne navike koje će ojačati vezu sa partnerom

Terapeuti i i psiholozi ističu važnost malih radnji koje će ojačati vašu vezu i donijeti osvježenje, ma koliko godina unazad bili zajedno. Sitnice će osvježiti ljubavni odnos i povezati vas, iznova vas podsjećajući zašto ste izabrali jedno drugo i koliko se volite. Izgradićete nove predivne uspomene i stvoriti ciljeve za koje ćete se boriti u budućnosti, tako da vaša veza uvijek bude na vrhuncu ljubavi i poštovanja. I da, lakše je nego što izgleda. smiley Ako primijenite ove jednostavne savjete, vaša veza će biti baš onakva kakvu je priželjkujete.

Obratite pažnju na sitnice

Počnite da primećujete sitne, male potrebe svog partnera na koje nikada ne obraćate pažnju. Ukoliko voli slatkiše iznenadite ga omiljenom čokoladicom ili ga zagrlite kada odlazi na spavanje. Dočekajte ga u jutarnjim časovima sa kafom i osmijehom- ovo su sitnice koje pokazuju koliko nam je stalo do voljene osobe.

Vježbajte komunikaciju

Ponekad se parovi svađaju, što je sasvim normalno. Ono što terapeuti naglašavaju kao opasnost je trenutak kada ućutite i ne želite da razriješite konflikt pričom već se inatite i udaljavate od partnera. Nakon ovakve odluke ređaće se još negativnih stavova koji će vaš odnos učiniti krhkim.

Nikada ne odustajte od otvorene komunikacije kako bi ostali bliski i međusobno povezani.

Pokažite zahvalnost

Osjećaj zahvalnosti često postaje podrazumijevan kada parovi žive zajedno ili su u dugogodišnjoj vezi. Pokažite zahvalnost kada partner opere suđe, pripremi ukusan obrok ili namjesti krevet umjesto vas. Sitne zahvalnosti pokazuju da ste svjesni svakog trenutka sa voljenom osobom i daće vam snagu da nastavite da gradite svoju ljubavnu priču u godinama koje slijede.

Smijte se zajedno

Ponekad se zajednički život pretvori u rješavanje ozbijnih problema i fokusiramo se na izlaske sa prijateljima, koji nam postaju zabavni. Kada primetite da nesvjesno zapostavljate partnera, počnite da izlazite i smijete se zajedno. smiley Nemojte zaboraviti na lijepe trenutke kao što je zajedničko gledanje filma ili šetnja po parku, golicanje i pričanje viceva!

Komplimenti su važni

Nemojte se suzrdažavati kada su u pitanju komplimenti. Potrudite se da povremeno date komplimente partneru, upućene ka njegovom fizičkom izgledu ili mu jednostavno recite koliko ga cijenite i volite. Ovo će povećati samopoštovanje vašeg partnera i samim tim učvrstiti vaš odnos.

Riješite nesuglasice istog dana

Nemojte odlagati probleme i neriješene dileme, riješite ih istog trenutka kada nastanu. U suprotnom kvalitet vašeg života će opasti i emotivni odnos neće ići u pozitivnom smijeru. Problemi se neće riješiti sami od sebe, a vaš partner neće sam shvatiti u čemu je problem ako otvoreno ne porazgovarate.

Zajedničko vrijeme

Kada kažemo zajedničko vrijeme mislimo na zajednička interesovanja, koja dijelite od početka veze. Napredujte, učite nove vještine i stičite nova znanja otkrijte hobi koji vam je interesantan. Ovakve aktivnosti će povećati osjećaj bliskosti i učiniti vas povezanim i samim tim učvrstiti vaš odnos.

Nemojte nikada odustajati jedno od drugog! heart

Bezvremenski ljubavni savjeti kojih se vrijedi podsjetiti


Komentari
Na vrh