Veze

Bezvremenski ljubavni savjeti kojih se vrijedi podsjetiti

U romantičnim filmovima ljubav se dešava slučajno, gradi u tren oka, a parovi ostaju zauvijek zajedno. Realnost je kao što znate sasvim drugačija i da bi jedna veza trajala cijeli život potrebno je ulaganje mnogo truda, živaca, razumijevanja, saosećanja i najvažnije zajedno sa partnerom rasti i napredovati u stabilnu ličnost. Uz sve obaveze koje nas čekaju iz dana u dan treba uklopiti zajedničko vreme sa partnerom i naći kompromis kako ćete ga provesti. Dakle, jeste ljubav lijepa, ali zahtjeva veliku posvećenost.

U svađi nema pobjednika

Postoji vitalna stvar koju treba prihvatiti u vezi a to je da se tokom svađe treba boriti za svoje mišljenje, svoje želje i stavove ali da na kraju svađe jednostavno nema pobjednika. Kada se svađate u vezi, umjesto da na smiren način porazgovarate o emocijama i pronađete kompromisno, produktivno rješenje oboje gubite. Zato nemojte pokušavati da nahranite svoj ego neprestanom borbom, potrudite se da saslušate svog partnera i iskreno porazgovarate o tome kako se osjećate.

Ne pristajte na rutinu

U dugoj vezi najveća zamka je ulazak u rutinu i shvatanje partnera zdravo za gotovo. Podsjetite se kako vas je partner osvojio, osvježite svoju ljubavnu vezu komplimentima i provedite vrijeme zajedno bez prisustva drugih ljudi. Uz malo poštovanja i uvažavanja i poneki kompliment i osmijeh začinićete iznova svoju ljubav.

Sitnice život znače

Kada pogledate u nazad, shvatićete da sitnice čine vašu vezu posebnom. Zagrljaji, mala iznenađenja koja su vam popravila dan i neobavezni, usputni komplimenti. Pripremanje večere ili pranje sudova kako bi vas dočekala čista kuhinja, takođe su sitnice koje partner radi za vas i izmami vam osmijeh- pokazujući ljubav. Nemojte ih nikada smatrati suvišnim i radujte im se!

Postanite najbolji prijatelji

Nemojte skrivati od partnera loše stvari koje su vam se desile na poslu ili sa prijateljima i čekati da ih ispričate drugarici. Jasno je da partner ne može biti vaša najbolja prijateljica, niti treba ali kada se osjećate loše otkrijte pred njim razloge. Osjetićete podršku i povezaćete se na dubljem nivou tako da postanete prijatelji.Fokusirajte se na lijepe trenutke.

Ako živite sa partnerom i iznova se fokusirate na činjenicu da niste izbacili smeće ili da je zaboravio da kupi mlijeko u prodavnici bićete isfrustrirani. Kuća nikada ne može da bude besprijekorno čista ako provodite vrijeme u njoj i zato se radije fokusirajte na trenutke kada vas je partner zagrlio, poljubio dok ste kuhali ili predložio da odete u bioskop. Nemojte biti rob stvari oko sebe!

Na kraju zapamtite, niko nije savršen a jedina priča iz bajki koja se pokazala realnom je da ljubav uvijek pobeđuje!


Komentari
Na vrh