Veze

Zašto se tako brzo vezujete za muškarce i kako da usporite malo?

Da li vam se ikad dogodilo da sa nekim izađete na samo jedan sastanak, i da već isto veče maštate o vašem vjenčanju? Ako jeste, nema sumnje i da znate da ne bi trebalo da razmišljate u tom pravcu, ali to je jednostavno jače od vas.

Da li ste se ikad zapitali šta je to što vas navodi da se tako brzo vezujete za nekog?

IMATE PROBLEMA SA NAPUŠTANJEM IZ DJETINJSTVA

Možda ste dijete samohrane majke ili oca, ili ste pretrpjeli smrt oba roditelja i odrasli u domu, ili ste se na neki drugi način osjećali usamljeno i napušteno od strane roditelja dok ste bili dijete. Iako ste sada odrasla osoba, takvo djetinjstvo je bez svake sumnje ostavilo trag na vama. Ako se prebrzo vezujete za nove ljude, razlog može da bude prevelika želja da nekog imate uz sebe. Iako je to razumljivo, nije ni malo poželjno, jer takva vezivanja obično budu za pogrešnu osobu.

NIJE VAM PRIJATNO U VLASTITOM DRUŠTVU

Postoji stara izreka koja kaže „ako ne možete da volite sebe, kako ćete voleti nekog drugog?“ Ovo je važno da zapamtite jer će vam značiti ne samo na polju ljubavi, već i svih drugih međuljudskih odnosa. Ako sebe ne volite i ne cijenite dovoljno, i bukvalno vam je neprijatno u vlastitoj koži jedini mogući izlaz koji se nazire je pronalaženje nekog na koga ćete prebaciti svoju pažnju. Umjesto da poklanjate svoju ljubav svakom ko naiđe, naučite da volite prvo sebe, sa svim što jeste ili niste.

MISLITE DA VAS ON MOŽE UČINITI SRETNOM

Možda ste tokom svog života većinom sretali osobe koje su vam djelovale nesrećno i usamljeno jer su bile same, dok su nasuprot njima svi oni koji su bili u vezi djelovali srećno. Vrlo je vjerovatno da vas je to navelo da sreću povezujete sa prisustvom druge osobe u nečijem životu. Teško je prihvatiti da stvarnost nije takva, i da veze ne podrazumijevaju srećan završetak priče. Istinska sreća nema nikakve veze sa tim da li ste slobodni ili sa nekim u vezi, ona dolazi iznutra. Umjesto da tražite da vas neko drugi učini srećnom, pronađite svoju sreću u sebi samoj i u stvarima koje vas okružuju – svojoj porodici, prijateljima, poslu, hobiju.

DOZVOLJAVATE SRCU DA VAS VODI UMJESTO GLAVI

Činjenica je da je zaista teško ostati realan, kada sretnete nekog ko vam se zaista dopada. Ovo je posebno slučaj ako iza sebe imate toliko loših veza da ste već i prestali da ih brojite. Nije ni čudo što se tako brzo vezujete za dotičnog momka, jer vam srce kuca kao ludo i pri samoj pomisli na njega. Međutim, na samom početku veze, pametnije je da slušate glavu nego srce. Glava će vam reći da morate da usporite, i sačekate da ga dovoljno upoznate prije nego što mu poklonite svoje srce.

PREVIŠE OLAKO VJERUJETE MUŠKARCIMA

Osobama koje su po prirodi skeptici biće teško da povjeruju, da bi ovakvo nešto moglo da bude razlog prebrzog vezivanja. Ali, ako previše lako dajete svoje povjerenje muškarcima, vođeni tim lažnim osjećajem da ih poznajete, naći ćete se u velikom problemu. Ne možete nekog dovoljno dobro znati dok sa njim ne prođete kroz izvjesne situacije, a to zahtjeva vrijeme. Upamtite, povjerenje se zaslužuje, a ne daje olako svakom ko naiđe.

 

3 novogodišnje odluke koje bi svi bračni parovi trebalo da donesu u 2022. godini


Komentari
Na vrh