Zabava

Navike koje će poboljšati vašu poslovnu produktivnost

Da li ste se u proteklom periodu mučili sa svojom poslovnom produktivnošću? Možda ste se prezasitili napornih mejlova, papirologije i neprestanog razgovora sa klijentima. Mi vas razumijemo, i shvatamo u potpunosti vašu potrebu za kratkim predahom. Ukoliko ne možete da uzmete odmor, važno je ostati dovoljno produktivan, tako da ne izgubite konce iz ruku i uprskate nove poslovne poduhvate. U trenucima kada nemamo volje za radom i nismo koncetrisani, možemo povećati produktivnost uz male psihološke trikove i mijenjanjem svojih navika.

Saznajte detalje u nastavku.

Napravite listu obaveza

Napišite listu obaveza svakog jutra i zatim se usresredite na rješavanje hitnih stvari i važnih projekata u jutarnjim časovima. Ukoliko sačekate da se razbudite i krenete sa lakim zadacima opustićete se i u poslijepodnevnim časovima će vaša koncetracija opasti kao i želja za radom. Zato je bolje po dolasku na posao ili uključivanju laptopa kod kuće odmah se usresrediti na važne poslovne poduhvate.

Organizujte radni prostor

Ponekad nam nesvjesno koncentracija opada usled nereda na našem radnom stolu i unutar kancelarije. Imamo u sebi osjećaj nemira koji se stvara kada je previše nepotrebnih stinica oko nas. Nered nas uznemirava i stvara osjećaj da imamo veliku količinu posla i dokazuje nam da ne možemo da držimo život pod kontrolom- navode psiholozi. Zato se posvetite na kraju njedelje sređivanju radnog prostora, kako bi vas u ponedjeljak dočekala pozitivna atmosfera kada kročite u kancelariju, firmu ili sjednete za radni sto kod kuće.

Isključite obaveštenja sa društvenih mreža

Dekocentrišu nas obovašetenja sa društvenih mreža i vijesti koje nam neprestano iskaču na mobilnom telefonu. Minimalna prekidanja i mijenjanje teme naš mozak umara, opuštamo se uz zanimljivosti na telefonu na nekoliko minuta i teško vraćamo u realnost i nastavljamo sa poslom.

Nemojte narušavati svoju volju za rad i koncentraciju- usresredite se na posao i isključite obaveštenja.

Uvijek ostavite dovoljno vremena za odmor

Sjećate li se školskih dana, nakon 45 minuta imali smo kratak odmor? Odmor vam je potreban i usled osmočasnovnog radnog vremena i nemojte ga oduzimati i skraćivati sebi. Jer kažnjavanjem sebe nećete postati produktivniji, već ćete stvoriti veliku količinu stresa. Odredite vrijeme za odmor i iskreno mu se radujte a dok ne dođe vrijedno radite!

Dodijelite vremensko ograničenje svakom svom zadatku

Ukoliko ste primijetili da vam treba mnogo vremena da završite jednostavne poslovne zadatke jer ste iscrpljeni, odredite sebi rok. Napravite izazov za sebe same i postavite jasne rokove po kojima ćete izvršavati dnevne obaveze. Ovakav izazov će vas pokrenuti i imaćete mini takmičenje! Tako da svakog dana postajete uspješniji i pritom jačate svoje samopouzdanje.

 

Muris Varajić na stageu sa svjetskim zvijezdama iz banda Pur.pendicular (VIDEO)

Na vrh