Zabava

4 frizure koje savršeno daju iluziju punije i gušće kose

dnevni horoskop
Gotovo sve dame vode neku bitku sa svojom kosom – previše kovrčavosti, nedovoljno hidratacije, previše se masti, ali kada imate potpuno ravnu kosu najveća prepreka da izgleda savršeno je nedostatak volumena.

Mnogo je faktora koji uzrokuju ovaj problem kao što su oštećenost ili prekomjerna upotreba proizvoda koji nam ne odgovaraju, ali i pogrešno ošišana kosa jedan je od najvećih krivaca za kosu bez volumena.

Iako su redovno pranje i stiliziranje nesumnjivo važni, prvi korak ka kreiranju dodatnog volumena je šišanje koje vam može pomoći da smanjite težinu koja vam vuče kosu.

Razgovor sa svojim frizerom da postignete ovaj cilj može se pokazati pomalo izazovnim – posebno kada niste upoznati sa frizerskim žargonom – pa smo potražili savjete nekih frizera šta tačno da tražite kada sljedeći put budete u frizerskom salonu.

Blunt frizura

Ako imate ravnu kosu i želite da ostavite dužinu kose zamolite svog frizera za ravni rez sa blunt završetkom, odnosno blago uvijeni vrhovi prema unutra.

Upravo zbog ravnog reza kosa odaje dojam gustoće zbog čega je idealna za sve dame sa tanjom kosom.

Bob frizura

Ako više volite kraće frizure, zamolite svog frizera za bob.

Možete prilagoditi dužinu da to bude i lob, ali frizeri općenito savjetuju da to bude dužina negdje između jer će to osigurati da vaša kosa bude savršeno simetrična.

Također možete zamoliti svog frizera da doda nekoliko teksturiranih krajeva za savršenu završnicu.

Stepenasto ošišana frizura

Ako se ipak odlučite za stepenastu frizuru, neka budu minimalni look kako biste sačuvali punoću.

Postepeno napredovanje dužine od kratke do duže može dati puniji oblik i omogućiti da se naglasi volumen frizure.

‘Shaggy cut’ frizura

Slojevito šišana i protanjenih vrhova koji završavaju u nešto tanjim repićima, ova shaggy frizura izgledat će odlično bez obzira na dužinu kose.

***

Na vrh