Kako je Hajrudin Trle savladao koronu

19.05.2021.

Autor: Šefik Gadžo 


Od dolaska korone širom svijeta, pa i naše krajeve, ova neugodna i po smrt opasna epidemija nije poštedjela mnoge naše prijatelje, komšije, sugrađane ili pak članove obitelji. Među onima koje je zahvatila pandemija COVID-19 je i poznati sportista, višestruki državni prvak u biciklizmu, sada trener reprezentacije BiH Hajrudin Trle.

Svoja iskustva tokom liječenja od korone htio je podijeliti sa našim čitaocima i tokom razgovora istakao je veliku ulogu medicinskog osoblja:

“Od mog ulaska u krug bolnice Slavinovići pa do prijema na kovid odjeljenje imam samo riječi hvale za medicinske radnike. Kad bih se ja pitao, svim uposlenicima, bez obzira šta rade,  za života bi im dodijelio orden. U kakvim uslovima se oni bore za naše živote i 24 sata dnevno bdiju nad nama, to je za svaku pohvalu. Stalno su s nama, razgovaraju i pitaju trebali nam šta, iako rade u veoma teškim uslovima. Neki uređaji su i dotrajale, ali su perfektno higijenski čisti, redovno osvježavaju prostor naših soba. Moj direktan prijedlog je da naši političari, bar dok je ova pandemija, zamijene svoja lična primanja s ovim herojima koji rade u bolnicama, kako bi nas spasili. Najviše me je dojmilo kako one djevojčice, uposlenice/sestre barataju s  izuzetno teškim bocama, koje nam život znače. Ulažu maksimalne napore kada treba teške boce da doguraju do naših kreveta. Kažu da im to ne stvara teškoće, kad znaju da nam od njih životi zavise”, objašnjava nam Hajrudin Trle.

Tako kaže biciklistički as Hajrudin, zahvalan medicinskom osoblju u Salvinovićima, koji su njega i ostale oboljele od pandemije, hrabrili liječili i pomogli mu da napusti bolnicu i da se podvrgne kućnoj izolaciji, kako bi uskoro bio potpuno izliječen i vratio se svom selektorskom poslu i biciklističkim takmičenjima, te nam ništa drugo ne preostaje već da mu poželimo dobro zdravlje i još mnogo uspjeha na sportskim terenima.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!