Politika

Demokratska fronta: Odbacujemo nametanje ustava i okupacione vlasti

Demokratska fronta u potpunosti odbacuje i najoštrije osuđuje novo nametanje izmjena Ustava Federacije BiH od strane posljednjeg visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

“Potpuno je jasno da se radi o brutalnom napadu na ustavni poredak od strane stranca u našoj državi na poziciji visokog predstavnika, a sa ciljem nametanja izbornih pravila u interesu HDZ-a BiH, te sa ciljem formiranja vlasti okupacionog kakatera koju bi pored HDZ-a činile stranke okupljene oko njih, u prvom redu SDP, NiP i NS”, navodi se u saopćenju.

Demokratska fronta smatra da svako onaj ko prihvati formirati vlast po ovim nametnutim, antiustavnim i nedemokratskim pravilima vrši direktan zločin protiv države i građana.

“Prihvatiti obnašanje vlasti na okupacionoj osnovi, protivno je volji građana, a u interesu stranog faktora i političkih centara iz susjedstva. To znači ništa drugo do historijsko poniženje građana, u prvom redu građana bošnjačke nacionalnosti ali i onih građana nebošnjačke nacionalnosti,  Hrvata, Srba i Ostalih, te građana kao takvih, koji se ne uklapaju u betonirani etnički koncept”, poručili su iz Demokratske fronte.

Na vrh