Veze

3 novogodišnje odluke koje bi svi bračni parovi trebalo da donesu u 2022. godini

Uspješno podnijevši još jednu godinu pandemije, svjesni ste i sami da to nije mala stvar i da je u godinu koja slijedi važno donijeti neke dobre odluke. Šta možete da uradite da postanete bolja verzija sebe? Šta možete da ostavite iza sebe? Kako možete da rastete kao par i budete zadovoljniji u braku?

Razgovor o novim ciljevima na kraju godine, nije samo pametan način da se popravi veza već i prilika da se učvrste stubovi odnosa i postave temelji za sve ono što slijedi.

ODLUKA PO PITANJU FINANSIJA

Novac veoma lako može da bude jedna od najtežih tema za bračni par. Ako ste suočeni sa finansijskim stresom kao što su krediti i dugovi na kreditnim karticama, vrlo je moguće da ste konstantno frustrirani. Ali, novac je takođe i jedan od najvažnijih aspekata veze. Ljepota početka nove godine krije se u optimizmu koji ona donosi. Iskoristite energiju novog početka da riješite svoje finansijske probleme. Postupajte pametnije sa novcem kako biste otplatili dugove. Pokušajte da uštedite nešto novca kako bi dobili „vjetar u leđima“. Razmislite o kupovini stana, umjesto o iznajmljivanju, ili o promijeni posla ukoliko vam stari ne donosi dovoljno prihoda.

ODLUKA PO PITANJU VAŠEG ODNOSA

Svijet se koliko toliko vratio u normalu, i mnogo toga je danas moguće što nije bilo prije godinu dana. I mada bez svake sumnje 2022. godina neće biti bez izazova, važno je da zastanete i obratite pažnju na vaš odnos sa suprugom. Da li mu nešto nedostaje? Kako možete da ga popravite? Ove odluke je potrebno da gradite zajedničkim snagama i da težite ka tome da učvrstite svoj brak. Vježbajte bolje vještine slušanja, budite zahvalniji za to što imate jedno drugo, i pronađite bolji način da izrazite svoje potrebe. Potrudite se da razmišljate van okvira kada je u pitanju večernji izlazak, i najvažnije od svega promijenite malo stvari u spavaćoj sobi.

ODLUKA KOJA SE TIČE LIČNO VAS

Djeluje nelogično, jer ove odluke bi trebalo da se odnose na vas dvoje, odnosno da od njih imate korist i vi i vaš suprug. Međutim, dvije nesrećne osobe ne čine srećan par. Ako se previše oslanjate na svog supruga u pogledu ispunjenja vaših emocionalnih potreba, to je karta u jednom smjeru ka toksičnom odnosu. Da biste bili srećni zajedno, prije svega morate biti srećni sami sa sobom. Pronađite svoje lične ciljeve (ako ste ih slučajno zagubili) i radite na njima. Potrudite se da budete što nezavisniji, ali i da svog supruga maksimalno podržavate u svemu do čega mu je stalo. Družite se sa drugim ljudima, meditirajte, čitajte, prošetajte.

 

Način na koji se ON ophodi prema vama pokazuje da mu nije stalo


Komentari
Na vrh