Tuzlanske rukometašice pripreme počele u veoma podmlađenom sastavu

08.08.2019. 


Rukometašice tuzlanskog Jedinstva večeras su počele priprema za narednu sezonu u drastično podmlađenom sastavu. Klub je napustila glavnina postave iz prošle sezone.

Prvi dio priprema Tuzlanke će obaviti na terenima Slane Banje, a nakon toga 20 dana radit će dva puta dnevno – ujutro vani, a navečer u dvorani Mejdan.

Predsjednik kluba Milenko Tadić kaže da su se na prozivku  javile sljedeće igračice: Selma Omerović, Emina Mulaosmanović, Mia Mitrović, Renata Petrović, Monika Tadić, Merisa Saletović, Azra Jusić, Jasmina Osmanović, Samra Ibrahimović, Nadja Škapur i Amila Dervišbegović.

Opravdano su odsutne Melisa Islamović, Andrea Pavić, Zerina Suljanović, Erna Hadžić i Maida Avdibašić.

– Od 20. augusta pripremama će se pridružiti Ajna Mačak iz Krivaje i Danijela Pavičević, koja je igrala u Goraždu, a inače je iz Podgorice. Vjerujemo da će se u istom terminu na pripreme javiti i Damljana Bošnjak – izjavio je Tadić.

Dodao je da pojačanje predstavlja i Melisa Islamović iz Živinica.

– Ekipa je veoma mlada i uglavnom se radi o igračicama iz sopstvene škole rukometa, dok je samo mali broj starijih i iskusnijih. Cilj je stvaranje ekipe za budućnost, a u narednoj sezoni uspjeh će biti opstanak u ligi – zaključio je Tadić.

Pripremama rukovodi trener Danijel Sabljić, kome je ovo druga sezona na “kormilu”  Jedinstva. Za sada je uz njega jedino fizioterapeut Adnan Suljanović.

Nejasno je ko, osim Tadića, trenutno čini rukovodstvo kluba, s obzirom na informaciju da je ostavku podnio Zvjezdan Karadžin, koji je obnašao dužnost predsjednika Skupštine, ali je, ujedno, bio jedan od najagilnijih u osiguranju uslova za nastupanje ekipe u prvenstvu BiH.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!