SDP: U TK ne postoje zakonodavne snage koje bi se suprotstavile kriminalu

04.12.2017. 


Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije Tuzlanskog kantona ističe da je posljednja sjednica Skupštine tog kantona potvrdila da u zakonodavnom organu tog kantona ne postoje snage koje su spremne suprostavit se “kriminalu i korupciji”.

– Skupštinska većina nije podržala Inicijativu Kluba SDP-a za smjenom ministra MUP-a Huseina Topčagića, iako je na samoj sjednici premijer TK Bego Gutić potvrdio činjenice koje je Klub SDP-a naveo u Inicijativi. Gutić je čak otišao korak dalje i na sjednici informirao poslanike i javnost o novim detaljima koji se odnose na očigledno kršenje zakonskih propisa od ministra Topčagića – navodi se u saopćenju.

U KO SDP TK smatraju da sve to nije bilo dovoljno poslanicima SDA i njihovim koalicionim partnerima da se otvoreno upuste u borbu protiv kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi.

Pozivaju Tužilaštvo TK-a da poduzme potrebne radnje i istraži navode iz pisama premijera Gutića, ministra Topčagića i ostalih visokopozicioniranih kadrova SDA Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz KO SDP-a TK.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!