Nakon Latifagića i Muratović mijenja klub?

28.07.2018. 


Pripreme košarkaša OKK Slobode za novo prvenstvo počet će 20. augusta, saopćio je Feni novi trener Tuzlaka, Josip Pandža.

Dodao je da će u Tuzlu doći deset dana prije, jer želi osmotriti stanje u mlađim selekcijama kluba.

– Prvo ću raditi s grupom mlađih momaka od kojih neke, nakon sagledavanja stanja, namjeravam priključiti pripremama seniora – kaže Pandža.

Do sada su u Tuzli dogovorili dolazak Josipa Naletilića i Zlatka Jovanovića. Nekim igračima je istekao četverogodišnji ugovor, a produžio ga je jedino Almir Hasandić, dok nisu Enes Latifagić i Nedžad Muratović

-U razgovorima smo s više igrača, pričali smo i s njima, ali još nismo definirali selekciju. Jako smo oprezni, ne žurimo i nadam se da ćemo donijeti ispravne odluke – smatra mladi trener Tuzlaka.

Dok je Latifagić odbio ponuđeni ugovor uprave OKK Slobode i trenutno traži novi klub, neizvjesna je situacija s reprezentativcem Nedžadom Muratovićem.

-Bio sam na razgovorima sa čelnim ljudima kluba i još uvijek nisam ništa potpisao. Pregovaramo i dalje i tražimo „zajednički jezik“. U ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću reći u kojem klubu ću igrati naredne sezone – rekao je Muratović Feni.

S obzirom da iza sebe ima relativno dobru sezonu, te da je reprezentativac, tuzlanski košarkaš ne bi trebao imati problema s izborom kluba.

-Postoji nekoliko opcija, sve ću dobro izvagati, a onda donijeti odluku o nastavku karijere, bilo u OKK Slobodi ili drugdje. Trenutno jedino želim da me zdravlje dobro služi i da spremno dočekam novu sezonu – zaključio je Muratović.

Trener Pandža dogovorio je s Tuzlacima četverogodišnju saradnju, s ciljem forsiranja domaćih snaga, stalnog igranja u Ligi za prvaka, ali i ulaska u ABA 2 ligu najkasnije za dvije sezone.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!