Jubilarna deseta međunarodna nagrada za Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla

14.04.2019. 


Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla osnovan je u maju 2012. godine i ove godine obilježava 7 godina, od osnivanja. Kroz ansambl je prošlo preko 150 članova različitih uzrasta i profesija. Ono po čemu je ansambl definitivno postao prepoznatljiv u Tuzli pa i regionu su uspješna gostovanja na festivalima takmičarskog karaktera.Tako je Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla, ponovo osvjetlao obraz muzičke horske scene u našem gradu i na IV međunarodnom festivalu HORFEST u organizaciji Muzičke škole “Živorad Grbić” Valjevo, osvojio II nagradu te odlične kritike za nastup od strane renomiranog stručnog žirija ali i publike prisutne u sali muzičke škole. Hor se Valjevskoj publici predstavio višeglasnim horskim kompozicijama pod dirigentskom palicom magistra muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmina Hasića, a klavirska pratnju upotpunila je Sarah Skopljak službeni korepetitor Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla.

Od samog osnivanja Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla njeguje zahtjevnu višeglasnu horsku muziku a članovi, veliki entuzijasti, istinski zaljubljenici u muzičku umjetnosti i višeglasno horsko pjevanje, uspijevaju da savladaju i najteže dionice, te tako na svim festivalima gdje se takmiče osvoje srca publike i stručnog žirija svojim izvedbama. Za ovih nepunih devet godina postojanja Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla ansambl je osvojio deset međunarodnih nagrada i priznanja na što su članovi ovog ansambla jako ponosni, jer iza svake nagrade stoji višemjesečni rad na ozbiljnom i zahtjevnom repertoaru. Mješoviti hor trenutno broji 47 aktivnih članica i članova.

 

56958802_775390062861639_8629915085348798464_n

Mješoviti hor nakon osvojene nagrade kreće u realizaciju i pripremu, IV Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” Tuzla na kojem se već očekuju učesnici i ansambali iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Makedonije, Belgije, Srbije, Kolumbije, USA, Češke Republke, Bosne i Hercegovine a rok za prijavu ansambala i dalje je otvoren pa tako da očekujemo i više zemalja učesnica na ovogodišnjem horskom šampionatu u Tuzli. Koncertom Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla 06. juna u BKC TK obilježit će se 7 godina postojanja GUD “Lege Artis” Tuzla ali i svečani početak Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” Tuzla 2019.

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!