Informacija o potpisivanju ugovora sa korisnicima podrške novom zapošljavanju za 2018. godinu

06.11.2018. 


Grad Tuzla je nakon provedene procedure odabira korisnika sredstava po javnom pozivu za podršku privrednim subjektima na području grada Tuzla pristupio potpisivanju ugovora sa odabranim korisnicima, s ciljem podrške novom zapošljavanju u 2018. godini.

Projektom „Zapošljavanje i nova radna mjesta“ ukupno su podržana 63 poslovna subjekta, u kojima je zaposleno 125 osoba koje su se nalazile na evidenciji Biroa za zapošljavanje Tuzla.

Projektom „Siguran start“ ukupno je podržano 47 novoregistrovanih poslovnih subjekata.

Projektom „Zapošljavanje ranjivih kategorija“ – podržan je jedan poslovni subjekt koji je zaposlio jednu osobu sa invaliditetom, a koja se nalazila na evidenciji Biroa za zapošljavanje Tuzla.

Javni poziv za ovaj Projekat će biti otvoren do 31.12.2018. godine.

Izdvojena sredstva iz Budžeta Grada Tuzla za ova tri Projekta iznose 369.000,00 KM.

Na ovaj način Grad Tuzla realizira svoju stratešku opredjeljenost u stvaranju što boljih uslova za poslovanje preduzeća na području grada Tuzla, kao i odlučnost pri pružanju podrške novom zapošljavanju s ciljem smanjenja broja nezaposlenih.

Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnostiBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!