Građani Šićkog Broda pet dana zatočeni u vlastitim domovima zbog neodgovornosti izvođača radova toplinskog zagrijavanja

17.08.2018. - 12:32 


Višedecenijsko iščekivanje toplinskog zagrijavanja građane individualnog sektora Šićkog Broda „grada“ Tuzla je obradovao početak radova sekundarnog voda proteklih dana, odnosno obećanih radova od šahta do zida kuće. Višegodišnja upornost se isplatila, pomislili su ozlojeđeni i obespravljeni građani nakon što je „gradsko“ Vijeće donijelo odluku sve će biti besplatno, da bi nakon izvjesnog vremena promijenili prethodnu odluku i donijeli novu u kojoj traže papire legalizacije objekata, kada se pojavio problem administracije (neuređeni zemljišno-knjižni papiri) bez kojih je nemoguć priključak na toplinsko zagrijavanje, ali tek nakon što su građani podnijeli zahtjev i uplatili za legalizaciju objekta na koji su prije 40-50 godina isti besplatno dobili priključak na električnu energiju, vodovod i kanalizaciju, PTT usluge i slično.

Kako se u Tuzli većina radova ne odvija po predviđenom planu i programu, tako su i ovi poslovi nanijeli probleme građanima dvadesetak domaćinstava Šićkog Broda kojima je onemogućeno prometovanje vozilima već pet dana, od ponedjeljka-petka (13-17.08.2018.), i, ne samo vozilima, nemoguće je proći i pješice zbog razrovanog puta kojim ne mogu proći ni vatrogasna kola u slučaju požara, ni kola hitne pomoći u slučaju bolesti, ni odvoz smeća, ni invalidi kojima su također dužni omogućiti slobodan prolaz.  No, da bi stvar još bila teža, izvođač radova navedenog posla CESTOTEHNIK d.o.o Tuzla i ne mari za navedene probleme građana kojima su oduzeta prava na normalan život, njima se ne žuri, niti hoće da čuju iznesene probleme. Jednostavno kažu: „Nije do nas“.

Pa do koga je onda, pitaju građani Šićkog Broda i poručuju: „Gdje su nadležni nadzorni organ za izvođenje radova, inspekcijska služba, policija i drugi koji tvrde da sve drže pod kontrolom. Da ih vidimo na djelu“.

 

 

Anto Šimić ČikoBoljaTuzla.ba (članak poslao čitatelj) - Stavovi izneseni u ovom članku ne predstavljaju stavove portala BoljaTuzla.ba. BoljaTuzla.ba ne garantuje njihovu tačnost ili potpunost. Svi korisnici portala su saglasni sa činjenicom da lično snose svaki rizik vezan za pristup i korištenje sadržaja ove web stranice. BoljaTuzla.ba isključuje svoju odgovornost za svaku direktnu i/ili indirektnu štetu nastalu ili koja bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala , kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ovog web portala.


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!