Aktuelno

Ukrajinski vojnici sa Zmijskog otoka su živi

Branioci malog ukrajinskog otoka u Crnom moru su živi, ​​javljaju ukrajinski mediji pozivajući se na službena vladina tijela.

Jučer je, podsjetimo, objavljeno da su vojnici možda živi. Danas je, prenose ukrajinski novinari, to potvrđeno. Vojnici su trenutno ruski zarobljenici.

Ukrajinska vojska objavila je priopćenje u kojem kažu da su prve informacije bile da su vojnici s ovog otoka ubijeni. Kažu da nije bilo moguće poslati pomoć jer su Rusi zarobili civile koji su se uputili tamo.

“Sretni smo to su naša braća živi i zdravi”, rekli su.

I predsjednik Zelenskij i SBGSU objavili su u petak da su svi vojnici ubijeni nakon što su ruske snage zauzele mali otok. “Preliminarne informacije da su graničari mrtvi stigle su prije nego što smo izgubili kontakt s njima”, stoji u priopćenju.

Ruski general-bojnik Igor Konašenkov rekao je u petak da su 82 ukrajinska vojnika “položila oružje i dobrovoljno se predala jedinici ruskih oružanih snaga”. U priopćenju SBGSU-a dodaje se da su “ruski mediji izvijestili da su ukrajinski vojnici na otoku poslani u Sevastopolj na Krimu”.

Pogledajte kako su tekli pregovori –

Rusi prvo upozorili Ukrajince, a ovi im uzvratili: “Jebite se”

Na vrh