Sport

Tuzla City od danas na pripremama u Međugorju

Nogometaši i stručni štab Tuzla Cityja jutros su otputovali u Međugorje na drugi dio priprema za prvenstvo, koje počinje za mjesec dana.

U odnosu na spisak koji je Starčević jučer prezentirao, izostavljeni su golman Senedin Oštraković i napadač Ajdin Hrnjić. S Oštrakovićem, koji je četvrti golman, raskinut je ugovor, rečeno je Feni.

Osim 25 igrača, u Međugorje su otputovala četiri trenera, tri fizioterapeuta i ekonom.

Na put su krenuli: golmani Neveres Fejzić, Adis Nurković i Benjamin Čalaković, te Samir Efendić, Denis Čomor, Ermin Musić, Dejan Širanović, Jovo Kojić, Budimir Šarčević, Slavko Brekalo, Nemanja Zlatković (odbrana), zatim, Nemanja Stjepanović, Nikola Mitrović, Mirsad Hasanović, Miloš Stojčev, Eldin Trumić, Huso Karjašević, Semir Burić, Ensar Hajrović, Ahmed Hasanbegović (vezni red), te napadači  Vojo Ubiparip, Nermin Crnkić, Edin Murga, Nedim Omeragić i Suad Mujić.

U Tuzli je ostao nedovoljno oporavljeni Ivan Kostić, kao i Ajdin Mahmutović i Aleksandar Milaković, koji su na rehabilitaciji nakon operacija zbog čega u prvom dijelu prvenstva nisu odigrali nijednu utakmicu.

Tuzla City će u Međugorju ostati osam dana, a odigrat će utakmice sa zagrebačkom Dubravom (26. januara) i sarajevskim Željezničarom (29. januara), rečeno je Feni u stručnom štabu kluba.

Na vrh