Kult(ura)

Roman o djevojčici koja ne voli granice „Ja sam Akiko“ najtraženije izdanje u knjižari Knjiga.ba

Nadahnuta, poetska knjiga Stefana Tićmija „Ja sam Akiko“ novi je glas u književnosti naših prostora za djecu i mlade. Opojan kao stihovi Mike Antića, bajkovito mudar poput Malog Princa, duhovit i topao kao tekstovi Igora Kolarova – ovaj roman ulazi u niz ostvarenja koja će decenijama biti naši sagovornici. Dokaz tome je i činjenica da ste ovu knjigu u proteklom mjesecu najviše tražili u našoj knjižari. Naših TOP 10 za mjesec juli izgleda ovako …

  1. Ja sam Akiko
  2. Sve dok ne svane
  3. Moja baka vam se izvinjava
  4. Let iznad kukavičjeg gnezda
  5. Američki Psiho
  6. Placebo ste vi – Snaga vašeg uma
  7. Stvorite novo JA – Kako izgubiti sopstveni um i stvoriti novi
  8. Veliko i malo – Mali radoznalci
  9. Vjerujem u čuda 1
  10. Što pepeo priča

Preporučujemo:

moja_baka_vam_se_izvinjava

Fredrik Bakman – Moja baka vam se izvinjava

Od autora bestselera Čovek po imenu Uve.

Elsa ima sedam godina. Njena baka ima sedamdeset sedam godina i malo je luckasta – između ostalog ima običaj da sa balkona gađa pejntbol kuglicama nepoznate ljude. Ona je takođe i Elsina najbolja, i jedina, drugarica. Elsa noću traži utočište u bakinim pričama, u Zemlji skoro budnih i Kraljevini Mijami, gde su svi drugačiji i niko ne mora da bude normalan.

Moja baka vam se izvinjava ispričana je sa istom komičnom preciznošću i toplinom kao i debitantski bestseler Fredrika Bakmana, Čovek po imenu Uve. To je priča o životu i smrti, i jednom od najvažnijih ljudskih prava: pravu na različitost.

let_iznad_kukavicijeg_gnijezda_novo

Ken Kesey – Let iznad kukavičjeg gnezda

Žestoka, neobuzdana i krajnje upečatljiva knjiga koja je ostavila neizbrisivi trag u književnosti.

Poglavica Bromden, dugogodišnji pacijent za kog svi vjeruju da je gluhonijem, pripovjeda priču o psihijatrijskoj ustanovi koju vodi svemoćna glavna sestra Ratčed, od koje sve pacijente prožima jeza i koju svi u bolnici bespogovorno slušaju.
Jednog dana u taj zastrašujući sivi svijet stiže novajlija Makmarfi, sitni prevarant slobodnog duha. Njegova neobuzdana priroda ubrzo uništava svakodnevnu rutinu bolnice u kojoj su bolesnici na jednoj, a bezdušna i hladna glavna sestra na drugoj strani. Borba počinje – a pobjeda je odraz moći.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu online knjižaru na adresi Knjiga.ba


Komentari

Na vrh