Lični stav

NEJRA LATIĆ HULUSIĆ “PISALA” SANJI VLAISAVLJEVIĆ I IVANI MARIĆ: “Ako ne znate gdje popiti čašu alkohola u Sarajevu za Ramazan ili kupiti ukrase za Uskrs ili Vaskrs…”

Status sarajevske rediteljice i kolumnistice Nejre Latić Hulusić, koji je objavila na Facebooku, prenosimo u cijelosti.

“Išla u Jumbo da kupim serdžadu i dva tespiha, nisu imali i samo mi je falilo da mi kažu idi u Arabiju ili Tursku pa kupuj to sebi. Odem do Jyska, nema ni tamo serdžada, ni tespiha. Odem u Merkator, nema ni tamo. U šta se ovaj grad pretvorio!

Lažem, nisam išla ništa od toga tražiti tamo. Jutros sam išla raditi uskršnju misu u Katedrali Srca Isusova kao i zadnjih pet Uskrsa, tri Vaskrsa i sedam Božića. Draga Ivana, a i Sanja, duh ovog grada ne živi u trgovini niti je ikada živio.

 

On živi u ljudima koji nam jutros donesoše jaja u reportažna kola na putu za misu i kojima ćemo večeras iftariti ja i kolega sa kola koji je postio pa nismo svoja razbili.Ne živi ni u politici, niti je ikada u politici živio. Živi u dubokom razumijevanju normalnih potreba koje osjetimo jedni kod drugih, a koje uglavnom ne osjete korporacije, franšize, partije i ovi što mrze sebe do podne, ostatak svijeta od podne.

 

A, ako ne znate gdje popiti čašu alkohola u Sarajevu za Ramazan ili kupiti ukrase za Uskrs ili Vaskrs, slobodno me nazovite, sve ću vam reći gdje šta ima i još se raspitati i gdje je najbolje.

Zauzvrat bih voljela da mi kažete gdje mogu jesti sehur u 4 ujutro kad sam na terenu, dobiću šećer od Snikersa.”

Na vrh