Politika

Mahir Mešalić Nišiću – Prestanite analizirati i učinite nešto povodom sve jasnijih nastrtaja Dodika na državu BiH

Mahir Mešalić, zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije kazao je danas da Nermin Nikšić glumi analitičara umjesto da pojasni kako će zaustaviti Dodika nakon što mu je isporučio sigurnosni sektor.

“Pozivam gospodina Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a da povodom poteza Milorada Dodika, njegovog koalicionog partnera kojemu svako malo ide na noge, prestane javnost i građane lojalne državi anestezirati pukim konstatacijama o tome šta Milorad Dodik radi.

 

Dok smo vas uporno upozoravali i skretali vam pažnju na ono što sa Bosnom i Hercegovinom planira koalicija SNSD – HDZ, vi ste nas i sve druge optuživali da bespotrebno dižemo tenzije, te tvrdili kako se Dodik promijenio, i kako se sada tobože nalazi na evropskom putu.

Gospodine Nikšiću, vaš posao nije da glumite političkog analitičara i spikera, odnosno da samo saopćavate da Dodik otvoreno prijeti i udara na državu. Građani od vas očekuju da jasno kažete šta ćete uraditi povodom tih udara na državu. Građane ne zanimaju vaše ocjene nego ono što se kanite uraditi”, kazao je Mešalić.

Obzirom da ste kao vlast na državom nivou za samo mjesec dva isporučili čitav sigurnosni sektor Dodiku, dodaje Mešalić, postavlja se pitanje na koji način vi njega uopće možete zaustaviti.

“Ako ne možete bilo bi dobro da to odmah priznate, umjesto pokušavate da pobjegnete od odgovornosti iznošenjem pukih konstatacija kao da suprotstavljanje Dodiku uopće nije u opisu vašeg posla. Osim toga, gospodine Nikšiću, kada govorite o preljevanju novca iz Federacije BiH u budžet entiteta RS, zašto takvu nepravedenu raspodjelu sredstava nazivate “nužnom solidarnošću”.  Zašto je nužno opsrkbljivati komplatan Dodikov aparat, a istovremeno svakodnevno slušati prijetnje disolucijom i poruke mržnje. Nije li konačno vrijeme da građani FBiH prestanu finansirati taj bezobrazluk, tj. nije li konačno vrijeme da takve zalihe solidarnosti Dodik potraži negdje drugo a ne preko leđa radnika i poslodavaca iz FBiH”, ističe Mešalić.

Na vrh