Kult(ura)

Elvis Sivčević promovisao spot za pjesmu “Paradise found”

Profesor Elvis Sivčević, magistar klasične gitare, obradovao sve ljubitelje klasične muzike, ali i šire populacije, svojim novim autorskim djelom. Riječ je o spotu “Paradise found”, koji privlači melodičnim bogatstvom, ali i videom koji nas vraća u ljetne dane.

Pjesma “Paradise Found” nalazi se na albumu istoimenog naziva kojim je prof. Sivčević krunisao 20 godina muzičke karijere. Video spot za pjesmu snimljen je u gradu Dubrovniku iako je prof. Sivčević imao u planu video spot snimiti u Tuzlu. Međutim, poslovne saradnje se nisu sinhronizovale kao što je to u početku bilo planirano, tako da je prof. Sivčević odlučio video spot snimiti u ovom historijskom gradu na Jadranu.

Redatelj video spota je Muhamed Kahrimanović, a snimanje istog je odrađeno tokom ljetnog perioda. Prema riječima prof. Sevičevića, mnogo uspomena vežu ga za Dubrovnik, pa je to i bio razlog zašto je video spot snimljen upravo u ovom gradu.

Aranžman pjesme bogat je latino zvukom i laganim disko notama iz 80-tih godina. Melodična pjesma osvaja na prvo slušanje i tjera na ples…

Na vrh