Zabava

Detalji iz života Sare Jessice Parker: Sve što niste znali o zvijezdi serije Seks i Grad

Sara Džesika Parker iza sebe ima više od 40 godina glumačke karijere, a malo kome su poznati detalji iz njenog privatnog života. Glumica je u braku sa Metjuom Broderikom od 1997. godine, a njen ljubavni život oduvijek je izazivao interesovanje javnosti.

Njena majka Barbara Parker bila je učiteljica i medicinska sestra u osnovnoj školi, a otac Stiven preduzetnik i novinar. Glumica ima sedmoro braće i sestara iz prvog i drugog braka svoje majke, a njena braća Pipin Parker i Timoti Briten Parker su takođe glumci.

Nakon što se Sarina majka razvela od njenog oca, udala se za Pola Forstea, računovođu i vozača kamiona koji je bio dio njenog života od ranog djetinjstva. Sara je kao djevojčica počela da igra balet i išla na časove pjevanja, a njena porodica se preselila blizu Njujorka kako bi nastavila školovanje.

Išla je u privatnu profesionalnu dječiju školu koju pohađaju oni koji žele da se bave plesnom i glumačkom karijerom.

Sara je bila u vezi sa glumcem Robertom Daunijem Mlađim od 1984. godine, par se upoznao na snimanju filma “Prvorođeni”, a njegovi problemi sa drogom su uveliko uticali na njihovu vezu i raskinuli su 1991. godine. Nakon toga, glumica je imala kratku romansu sa advokatom i novinarom Džonom Kenedijem Jr.

Sara je kolegu Metjua Broderika upoznala 1992. godine, a vjenčali su se u maju 1997. Nije se udala u vjenčanici, već u crvenoj haljini. Na pitanje novinara zašto nije u bijelom, ona je objasnila da se stidi da nosi bijelo. Par se smatra jednim od najskladnijih u Holivudu. Ipak, svojevremeno je Broderik prevario svoju Saru i sve je to procurilo u javnost.

Utvrđeno je da je zavisnik od alkohola i droge i to mu je bio izgovor za preljubu. Uprkos svemu, nije mu okrenula leđa već mu je pomogla da ozdravi, prenose strani mediji.

Metju je 1987. godine tokom odmora u Irskoj, greškom prešao u suprotnu traku na putu i izazvao težak sudar u kojem su poginule Ana Galager i njena majka Maragert Doerti. Ćerka je imala 28 godina, a majka 63.

Metju je zbog udesa imao prelom rebra i potres mozga. Poslije nesreće u razgovoru sa policijom rekao je da se uopšte ne sjeća nesreće.

Na vrh