U petak u gimnaziji „Ismet Mujezinović“ dodjela priznanja u okviru konkursa “Kako ja vidim svoju školu pristupačnu za sve“

13.03.2018. 


Pozivamo Vas na dodjelu nagrada učenicima i učenicama škola iz Tuzlanskog kantona koji su najbolje ocijenjeni na konkursu „Kako ja vidim svoju školu pristupačnu za sve“, koja će se održati u prostorijama gimnazije Ismet Mujezinović u Tuzli, u petak 16. marta 2018. godine, s početkom u 12 sati.

 

Na ovom konkursu osnovci i srednjoškolci iz TK imali su priliku kroz likovno i tehničko stvaralaštvo ponuditi rješenja za probleme arhitektonskih barijera u svojim školama i načinu na koji se može raditi na boljoj pristupačnosti i prilagodljivosti škola osobama s invaliditetom. Ukupno je pristiglo 57 radova, a tabletima će biti nagrađeno 12 najboljih, a svi/e prijavljeni/e će dobiti utješne nagrade.

 

Za mnoge mlade ovo je bila prvi put da razmišljaju o problemima svojih vršnjaka s invaliditetom i poteškoćama u razvoju, u tom duhu Vas pozivamo da zajednički ukažemo na rješenja i olakšamo školovanje mnogobrojnim mladima na području TK.

Konkurs je jedna od aktivnosti u sklopu projekta „Hoćemo i mi u školu“ koji provodi Udruženje građana „Nešto više“ i u okviru kojeg je u proteklih šest mjeseci posjećeno 90 škola s područja TK.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!