Turistička zajednica Tuzlanskog kantona jedan od pokrovitelja, a na Festival sevdalinke dolazi i Halid Bešlić

10.02.2018. 


Turistička zajednica Tuzlanskog kantona intenzivno radi na promociji kulturnih, historijskih i turističkih potencijala ovoga kraja. Prepoznajući istinske vrijednosti već dugi niz godina je zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja TK i ministrom Mirsadom Gluhićem, pokrovitelj Festivala sevdalinke, koji se održava u Tuzli i koji je već odavno prešao granice ovoga kantona, ali i Bosne i Hercegovine.

Ove godine Turistička zajednica TK, na čelu sa direktorom Miralemom Meškovićem, je pokrovitelj glavne nagrade takmičarskog dijela Festivala, čime nastavlja promociju pravih vrijednosti koje dolaze iz naše države.

Podsjećamo Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ove godine održava se 11. i 12. 04. u BKC-u Tuzla. Za razliku od prošlih izdanja, ove godine Festival traje dva dana i takmičarskog je karaktera, gdje će na prvoj večeri biti izvedene nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke.

Organizatori iz Udruženja muzičkih umjetnika, ovih dana privode kraju konkurs za takmičarski dio, te vrše odabir učesnika u revijalnoj noći Festivala.

fs halid - Copy

Podrška Festivalu došla je i od strane istinske legende muzičke scene, Halida Bešlića koji je najavio, u zavisnosti od svojih obaveza i dolazak u Tuzlu.

Nakon uspješno održane konferencije „Nominacija sevdalinke za upis na Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa čovječanstva“ koja je održana u januaru mjesecu, na redu je promocija knjige i DVD-a, sa prethodnih festivala ,a koja će se održati 27.02. 2018 godine u J. U. Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!