Košarkašice Jedinstva nadaju se da će igrati u Ligi BiH

28.07.2018. 


Košarkašice tuzlanskog Jedinstva idućeg mjeseca počet će s pripremama za novu sezonu, a još uvijek ne znaju svoj takmičarski status.

Nakon prošlogodišnje blamaže i ispadanja iz Lige BiH, nekadašnje evropske prvakinje nadaju se da će, sukladno dosadašnjoj praksi u domaćoj ženskoj košarci, prvenstvo početi u istom rangu iz kojeg su lani ispale.

– Prema dosadašnjoj praksi, igrat ćemo Ligu BiH, jer registracioni pravilnik predviđa sudjelovanje 12 ekipa. To znači da dvije nove ekipe popunjavaju ligu, a zbog finansijskih poteškoća u kojima se nalaze klubovi, još se ne zna ko će se sve prijaviti za takmičenje – kaže za Fenu Mara Lakić Brčaninović, direktorica Jedinstva.

Očekuje se da će KS BiH u septembru saopćiti koliko će se ekipa takmičiti u Ligi 12 i koji klubovi su se prijavili za prvenstvo.

Žaklina Milošević je, prema riječima direktorice, napustila košarku, dok su sve ostale igračice ostale na okupu.

– Nastavljamo stvarati vlastiti kadar i priliku za igru primarno ćemo davati našim igračicama. Dovest ćemo dvije iskusnije košarkašice koje će pomoći u razvoju mladih. Za sada mogu reći da će u Jedinstvo doći centar Beograđanka Iva Roglić (30), a kasnije ćemo vidjeti da angažujemo još jednu igračicu na pozicijama „1“ ili „2“ – najavila je Lakić – Brčaninović.

Roglić je karijeru započela u beogradskoj Crvenoj zvezdi, igrala je za veliki broj inozemnih klubova, a u Tuzlu dolazi iz Novosadske ženske košarkaške akademije.

U ekipi Jedinstva, kaže Lakić – Brčaninović, već igraju tri visoke, ali nedovoljno iskusne igračice, kojima jedna s međunarodnom reputacijom, poput Roglić, može pomoći u u razvoju.

– Još da nađemo jednog kvalitetnog beka od kojih će učiti ostale igračice, bilo bi odlično – zaključila je direktorica Jedinstva.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!

 


Dobro došli!
Portal BoljaTuzla.ba vam daje mogućnost da iznesete svoje mišljenje, ideje, rješenja, probleme, najavite događaj u vašoj okolini - jednostavno: BoljaTuzla.ba je vaš medij!

Podržite nas na Facebook-u!