Sport

Zvanično FK Sloboda ima novi Upravni odbor na čelu sa Senadom Mujkanovićem

Izgleda da dešavanja u vezi FK Sloboda ulaze u završnu fazu. Zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u cijelosti se oglasila i FK Sloboda …

 

Želimo ovim putem obavijestiti javnost da je na vanrednoj sjednici Skupštine FK Sloboda usvojen prijedlog liste kandidata gospodina Senada Mujkanovića kao programski i financijski najbolja ponuda.
Novi saziv Upravnog odbora će činiti:
1. Senad Mujkanović , predsjednik
2. Dejan Pavić, potpredsjednik
3. Mesud Smajić, potpredsjednik
4. Samir Subašić, član
5. Milić Goran, član
6. Mosorović Admir, član
7. Kemal Papračanin, član
Novom Upravnom odboru želimo mnogo sreće i uspjeha u predstojećem radu i da FK Slobodu vrate tamo gdje pripada, a to je Premijer liga.
Takođe se zahvaljujemo gospodinu Azmiru Husiću na njegovoj kandidaturi i namjeri da preuzme klub. Nažalost, gospodin Husić je insisitaro na potpunoj kontroli Skupštine što nije kompatibilno sa Statutom FK Sloboda da jedna osoba kontroliše i Upravni odbor i Skupštinu s obzirom da je Skupština nadležna da nadzire i kontroliše rad Upravnog odbora.
Pobjednička ponuda je kompatibilna s ciljem proširenja Skupštine na 31 član, na koji je gospodin Mujkanović pristao, a gospodin Husić odbio.
Taj zahtjev je naišao na oštro protivljenje gospodina Husića i bili smo svjedoci posljednjeg haotičnog sastanka u prostorijama Kluba gdje se nije moglo naći rješenje.
Trenutni članovi Skupštine daju svoje mandate na raspolaganje FK Sloboda, ali isključivo građanima i to broju 31, a ne jednom čovjeku.
Također, pored imenovanja Upravnog odbora, imenovana je Komisija i izmjenjen je i poslovnik Skupštine tako da će novi saziv Skupštine morati da čini 31 delegat da bi se izbjegla privatizacija gradskog kluba. Novi saziv Skupštine će zakazati svoju sjednicu u roku od 15 dana.
Hvala svima na strpljenju i molimo sve simpatizere da daju podršku FK Sloboda, novom Upravnom odboru i novom sazivu Skupštine.
Na vrh