Tuzla

Zvanični kraj ljetne sezone na Panonskim jezerima

Poštovani gosti Panonike,
Obzirom na znatno smanjenu posjetu i velike troškove održavanja i nadzora nad kompleksom slanih jezera u punom kapacitetu, odlukom Uprave JKP Pannonica d.o.o. Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika zvanično završava Ljetnu sezonu 2023 u nedelju 17. septembra 2023. godine. Od ponedeljka 18.09.2023. godine, kompleks Panonskih jezera je otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju, ali ne i za kupanje, obzirom da je završeno održavanje i filtriranje jezerske vode kao i nadzor nad jezerima u punim kapacitetima.
Za proteklu ljetnu sezonu se može dati ocjena da je bila uspješna sa preko 360.000 posjeta, uzimajući u obzir i posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim i petodnevnim ulaznicama (10.808 kom. ulaznica svih kategorija). Ono što je najvažnije, ovogodišnja sezona, karakteristična po ekstremnim promjenama vremena, protekla je bez ijednog incidenta (sigurnosnog, zdravstvenog i ekološkog), zadržani su i unaprijeđeni visoki standardi boravka naših gostiju, a nastavljen je prošlogodišnji trend rasta broja gostiju iz svih krajeva naše zemlje, susjednih i europskih zemalja.
Od ponedeljka 18.09.2023.godine, ulaz na Panoniku je slobodan, a posjete Sojeničkom naselju, Geološkoj postavci, Dječijem zabavnom parku kao i korištenje plažnog mobilijara (ležaljke, suncobrani), naplaćuju se prema važećem cjenovniku (www.panonika.ba/cjenovnik).
JKP Pannonica d.o.o. Tuzla se zahvaljuje svojim dragim gostima na posjeti i poziva građane da svoje slobodno vrijeme provedu i ove jeseni na tuzlanskoj Panonici.
JKP Pannonica d.o.o. Tuzla
Tuzla, 17.09.2023.godine.
Na vrh