BiH

Zornić: Sa mape svijeta briše se BiH, borimo se za državu – smrt fašizmu!

Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava obratila se na današnjem protestu pred zgradom Parlamentarne skupštine BiH.

“Čestitam nam svima rođendan naše mile, drage i jedine domovine. Moja borba traje 17 godina i trajat će do kraja mog života ili do ispunjenja moje presude. BiH se od 1992. do danas nalazi u haosu, raskolu, a sve zahvaljujući međunarodnoj zajednici. Najprije su nam nametnuli luđačku košulju u vidu Dejtonskog mirovnog sporazuma, a onda brisanje države sa mape svijeta i njena palestinizacija.

U BiH imamo protektorat koji perfidno upravlja ovom zemljom, tako što joj nameće zakone, pa sve do rezultata izbora. Veliki broj političara je pristao da bude marioneta desničarske Evrope, u zamjenu za neku poziciju. Nisu odoljeli izazovima koje nosi vlast, nisu zatomili svoje lične i stranačke interese i da se u svojim bijednim karijerama ponašaju državnički. Građani im odlaskom iz zemlje poručuju šta misle o njihovom djelovanju.

Viktor Orban je jedini koji je demaskirao politiku EU. Pitao je “šta ćemo sa 2 miliona muslimana u BiH”. On je javno izrekao ono što Evropa misli o BiH. Zašto se uz podršku SAD radi na palestinizaciji BiH.

Postavljaju nam se uvjeti koje dodatno uvjetuje izmjenama Izbornog zakona, a zauzvrat nudi kandidatski status u kojem možemo ostati čitavu vječnost.

Došlo je vrijeme da mi građani donesemo konačnu odluku o tome šta želimo ili na istok ili na zapad, ili da ostanemo svoji na svome. Moje mišljenje je da trebamo ostati i graditi zajedničku budućnost u interesu svih nas.

Ako bismo se za istok perspektiva bi bila rat i velika Srbija, a zapad naša bi perspektiva ostala ista bez napretka, samo nazadak u vidu prekrajanja granica po etničkom principu. Ova i ovakva EU nije donijela ništa dobro BiH kao cjelovitoj državi.

Zahtijevamo da se raspiše referendum na kojem će se građani izjasniti da li žele u takvu EU.

Ne damo državu, živjela BiH. Smrt fašizmu – sloboda narodu”, poručila je Zornić.

Komentari
Na vrh