Politika

Zoran Milanović – Dodik je hrvatski saveznik u BiH i to moramo shvatiti (VIDEO)

Na najnovije izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je još jednom ogolio politiku susjednih zemalja prema BiH, osvrnuo se zastupnik Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona, Mahir Mešalić …

– Predsjednik Hrvatske ponovno naglašava krucijalnu važnost odnosa sa Srbijom po pitanju Bosne i Hercegovine. Po riječima Milanovića, građani Hrvatske trebaju shvatiti da je Milorad Dodik saveznik Hrvatske u Bosni i Hercegovini (čitaj protiv BiH). Dakle, sve će se učiniti da Hrvatska i Srbija nastave upravljati institucijama države Bosne i Hercegovine preko svojih satelita iz BiH. To se ne krije, odavno su ovakve izjave uperene protiv BiH u javnom diskursu najviših zvaničnika susjednih zemalja. I u tom pogledu im smeta i odnos 2:1 u Predsjedništvu BiH, što su bezbroj puta pokazali do sada. Susjedi imaju pomagače iz BiH u obliku lidera iz PDA, NiP-a i SBB-a koji smatraju da svaki narod, onako plemenski, treba da glasa za svoje. Ko fol, dok ne dođu bolja vremena. Da na taj način udare posljednji ekser u nastojanju da ova zemlja ima u budućnosti bilo kakvu šansu za normalno građansko uređenje.

Isti scenario gledamo u Crnoj Gori. Neki to rade iz čiste želje za vlašću a neki iz neznanja, a neki su pravi plaćeni izdajnici ove zemlje. Ostaje da se vidi kuda ide OHR i Schmidt koji nije spretan u izjavama, a koliko se čini ide pogrešnom logikom da se izađe u susret željama Hrvatske, Mađarske, Rusije po pitanju uređenja odnosa u i oko Bosne i Hercegovine. Zato, na žalost, osuđeni smo na stalni oprez, jer kada ovo sve izjavljuju javno, možemo samo zamisliti šta rade i kreiraju tajno. A o sudbinama nas i naših budućih generacija je riječ – završava Mešalić.

Komentari
Na vrh