BiH

ZNATE LI KO JE DARIO KORDIĆ Građani prozvali britanskog ambasora Reillyija nakon objave iz Ahmića: Osjećate li se licemjerom?

Bila mi je čast da, zajedno sa pukovnikom Bob Stewartom i bivšim pripadnicima UNPROFOR-a i prevodiocima, prisustvujem obilježavanju 30. godišnjice zločina u Ahmićima. Za izgradnju bolje budućnosti, ključno je odati počast žrtvama zločina i nastaviti proces zadovoljenja pravde za sve.

Napisao je ovo ambasador Velike Britanije i Sjeverne Irske Julian Reilly na društvenim mrežama uz nekoliko fotografija sa obilježavanja godišnjice zločina u Ahmićima.

No, građani Bosne i Hercegovine očigledno nisu zaboravili da je Ambasada Britanije uz američku dala punu podršku visokom predstavniku Christianu Schmidtu u nametanju pravila koja pogoduju Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH.

“Ovo je Dario Kordić, ratni zločinac odgovoran za masakr u Ahmićima. Pored njega, ponosno stoje visoki dužnosnici HDZ-a, među kojima su Čović, Krišto, Bradara, Čavara. Sve ih poznajete jer ste im pomogli da preuzmu najvažnije funkcije u zemlji ove godine. Ne gradite bolju budućnost podržavajući one koji veličaju počinioce masakra u Ahmićima”, napisao je korisnik ove mreže pod imenom Ismail Ćidić, uz fotografiju.

“Proces zadovoljenja pravde nije podjela BiH i formiranje geta za preživjele iz Ahmića”, napisao je korisnik “balkanski špijun”.

Ambasadoru je odgovorila i Šuhra Talić porukom: “Gospodine Reilly, da bi pravda bila zadovoljena, nije dovoljno obilježavati godišnjice zločina. Svi u čije ime su počinjeni zločini, moraju se suočiti sa istinom, a odgovorni za zločine biti kažnjeni. Jedino tako možemo govoriti o boljoj budućnosti! Stvarnost je drugačija!”.

“Stvarno Reilly? Kako kad se u HDZ-u kao heroj slavi onaj ko je počinio taj barbarski fašistički čin, a ti si im ipak dao svu vlast! Zar se ne osjećaš licemjerom?”, napisao je korisnik Muzafer.

Na vrh