Sport

Zlato za Esmu Huskanović na turniru u Solunu

Prošlog vikenda od 01.-03.03.2019. godine gimnastičarke kluba ritmičko-sportske gimnastike ”Sloboda” su učestvovale na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici “6th ARMONIA CUP” u Solunu (Grčka).

Na turniru je učestvovalo  430 gimnastičarki iz evropskih zemalja koje su se takmičile u individualnim vježbama.

Gimnastičarka Esma Huskanović je u konkurenciji ”A” programa, u vježbi sa čunjevima osvojila odlično prvo mjesto i zlatnu medalju.

Ovaj plasman predstavlja veliki uspjeh za KRSG ”Sloboda”, uzimajući u obzir da je konkurencija bila veoma jaka sa puno kvalitetnih gimnastičarki.

 

Gimnasticarke Slobode na Armonia Cup 2019

Na pomenutom međunarodnom turniru klub ritmičko – sportske gimnastike ”Sloboda” predstavljalo je 9 gimnastičarki.

Sve gimnastičarke koje su predstavljale KRSG ”Sloboda” su imale odlične nastupe, te su u pravom svjetlu pokazale Bosnu i Hercegovinu kao i Tuzlu.

Izdvojili bi nastup Irme Jukić koja je u juniorskoj konkurenciji ”A” programa osvojila odlično 6. mjesto od 27. gimnastičarki .

„Ovaj turnir je trajao puna tri dana sa mnogo interesantnih i kvalitetnih gimanstičarki, i bio je jako dobro organizovan. Veoma sam ponosna na svoje gimnastičarke koje su pokazale da imaju kvalitet i da uspješno mogu učestvovati na ovako jakim međunarodnim turnirima.” – rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

 

Sljedeći nastup KRSG ”Sloboda” će imati u Sloveniji na međunarodnom FIG turniru ”32. MTM Narodni Dom Ljubljana”.

Na vrh