Sport

Zlatni kadet iz Litvanije, Džanan Musa, novi je ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”

Igrač Brooklyn Netsa, Džanan Musa, novi je ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”, rezultat je dogovora predsjednice Bošnjačke zajednice kulture “PREPOROD” iz Sjeverne Amerike i Musinog menadžera, Dženisa Muse.

  • Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ambasador takve jedne organizacije kao što je Preporod iz Sjeverne Amerike. Svi se trebamo uključiti u takve organizacije jer one čine naš svijet boljim“, kazao je Džanan Musa.

Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade “PARALLEL” će se realizovati u aprilu, od 23. do 26. To je manifestacija međunarodnog karaktera koja se već četvrtu godinu realizuje u Tuzli, a organizatori su Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” i Udruženje “PARALLEL”, podorganizacija Bošnjačke zajednice kulture “PREPOROD” iz Sjeverne Amerike.

  • Projekat koji je inkluzivnog karaktera i kojim ima dugoročan cilj, dostigao je široke razmjere. Svakodnevno dobijamo potvrde i podršku institucija, društveno odgovornih lica i preduzeća, što nama kao organizatorima, studentima u Tuzli koji rade i pripremaju ovaj projekat, svakako imponuje. Najnovije priznanje došlo je od našeg zlatnog djeteta, Džanana Muse, koji je pristao da bude ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade „PARALLEL“, kazala je predsjednica BZK “PREPOROD” iz Sjeverne Amerike, Senada Pargan.

 

Na vrh