Tuzla

Zijad Lugavić jednoglasno izabran za v.d. gradonačelnika Tuzle

Zijad Lugavić, član Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), jednoglasno je u Gradskom vijeću Tuzla izabran za vršioca dužnosti gradonačelnika.

Lugavić je nakon današnjeg imenovanja zahvalio na ukazanom povjerenju, obećavši da će u interesu svih građanki i građana Tuzle vršiti povjerenu funkciju na temeljit način i zajedno sa Gradskim vijećem raditi zakonito, pošteno, savjesno i efikasno.

– Želio bih naglasiti i činjenicu da je Grad Tuzla doživio razvoj, a što se može vidjeti iz relevantnih izvještaja. Iako je vrijeme obavljanja moje dužnosti ograničeno i traje samo do okončanja postupka direktnog izbora gradonačelnika Tuzle, jasna mi je odgovornost i obaveza koju prihvatam. Također, želim reći da je pred nama prvi, veliki i značajan korak, a to je usvajanje najvažnijeg dokumenta, budžeta Grada Tuzla koji će pokazati pravce i prioritete u razvoju našeg grada – poručio je.

Ocijenio je također da nije jednostavno obnašati funkciju v.d. gradonačelnika nakon gradonačelnika Jasmina Imamovića koji je tu dužnost obavljao u proteklih 22 godine.

Mandat Lugavića trajat će do održavanja vanrednih izbora za gradonačelnika Tuzle, a najduže tri mjeseca.

Zijad Lugavić je rođen u Tuzli 15. oktobra 1973. godine. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu, a na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli diplomirao je 2000. godine. Magistrirao je 2014. godine, a zvanje doktora društvenih nauka iz područja ekonomije stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 2020. godine.

Na vrh