Policija je dojavu dobila oko 21.20 sati. Tijela su pronađena u foto-kopirnici u maloj ulici u centru Zenice, koja se nalazi iza zgrade Elektrodistribucije Zenica. Na mjesto događaja došao je dežurni kantonalni tužilac koji rukovodi uviđajem.

Tijela su pronađena u fotokopirnici NO 8, a izvora bliskih istrazi se saznaje da se radilo o ubistvu i samoubistvu, piše Zenicablog. Prema nezvaničnim podacima muškarac M.B. ubio je žensku osobu N.P. pucnjevima iz pištolja, nakon čega je izvršio samoubistvo.

 

Prema nepotvrđenim informacijama, vlasnik radnje M.B., je ubio dugogodišnju radnicu N.P. iz vatrenog pištolja, a onda presudio i sebi. Beživotna tijela su satima bila u fotokopirnici, a uočio ih je slučajni prolaznik koji je odmah pozvao policiju.

– Pripadnici Sektora krim policije MUP-a ZDK, odmah nakon dobijene dojave, izašli su na lice mjesta te pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca ZDK-a izvršili uviđaj. Tijela su nakon -uviđaja prebačena u Prosekturu Kantonalne bolnice Zenica te će, vjerovatno, biti naložena njihova obdukcija, ali o tome odlučuje Tužilaštvo ZDK. Policija nastavlja istražne radnje u cilju prikupljanja svih dokaza potrebnih za otkrivanje načina na koji je nastupila smrt muškarca i žene – kazao je u izjavi za Fenu dežurni u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.