Žene mijenjaju svijet – dr.sc. Amra Imširagić najbolji nastavnik ex Jugoslavije

11.11.2019. - 21:28 


Tuzlaci su ponosni na svoju sugrađanku dr.sc. Amru Imširagić, nosi epitet “Najbolji nastavnik ex Jugoslavije, dodijeljeno na trećoj balkanskoj konferenciji ANN ex Jugoslavije “Svijet obrazovanja briše granice” održanoj u Beogradu, Republika Srbija 30.10.-02.11.2019 godine.

Pored toga što je dr.sc. Amra Imsiragic nosilac priznanja :”Najbolji nastavnik ex Jugoslavije i član je ANN na Balkanu, dobitnica je i pohvalnice od iste asocijacije za najinspirativniju promociju nastavničkog stvaralaštva.

Svako dijete i učenici s posebnim potrebama, kao i njihovi roditelji prepoznaju njen rad i osobno zalaganje, zatim brojni stručnjaci čiji je bila edukator za sve zemlje bivše ex Jugoslavije.

Dr.sc. Amra Imširagić je ujedno autor šest priručnika za rad s djecom oštećenog sluha, zatim, dva udžbenika za studente, te, pedeset naučnih i trideset stručnih radova. Još kada dodamo da je autor i realizator mnogobrojnih projekta na temu Rad s djecom s posebnim potrebama, Rad s djecom romske nacionalnosti, kao i edukator nastavnicima i stručnim suradnicima sa prostora ex Jugoslavije na spomenutu temu, potvrda je njene kvalitete i da je i ova nagrada došla u prave ruke.

Obrazovanje ne završava, završetkom fakulteta, magisterija, doktorata, ono ima za cilj cjeloživotno učenje. Priča nam dr.sc. Amra Imširagić te nastavlja:

 

„Nagrada je samo motivacija da budem još uspješnija i dala mi još jednu obvezu da moram kontinuirano raditi na stručnom usavršavanju. Ono sto znam je kap, a, ono što ne znam, okean”

 Sigurno da će dr.sc. Amra Imširagić nastaviti i dalje širiti ideju o inkluziji, promovirati prava djece s posebnim potrebama koja su uključena u inkluzivni proces na principu humanosti. Nepresušan je kapacitet znanja i volje dr.sc. Amra Imširagić, te je očekivati još ovakvih i sličnih priznanja i time potvrditi da se uistinu radi o osobi željna znanja i dokazivanja na stručnom i naučnom planu.

 

 

Anto Šimić ČikoBoljaTuzla.ba (članak poslao čitatelj) - Stavovi izneseni u ovom članku ne predstavljaju stavove portala BoljaTuzla.ba. BoljaTuzla.ba ne garantuje njihovu tačnost ili potpunost. Svi korisnici portala su saglasni sa činjenicom da lično snose svaki rizik vezan za pristup i korištenje sadržaja ove web stranice. BoljaTuzla.ba isključuje svoju odgovornost za svaku direktnu i/ili indirektnu štetu nastalu ili koja bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala , kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ovog web portala.


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!