BiH

Zbog ubistva Kenina Lukača policija traga za Asmirom Murtovićem, bratom Adela Kabaša

MUP Kantona Sarajevo saopćio je jutros da zbog ubistva Kenina Lukača koje se sinoć dogodilo u sarajevskom naselju Pofalići traga za dvije zasad neidentifikovane osobe, te za osobom inicijala A. M. (1987). 

Kako je Faktoru nezvanično potvrđeno iz izvora bliskog istrazi, traga se za Asmirom Murtovićem, zvanim Murta, bratom Adela Kabaša (ranije Murtović), zvanim Dasta, koji je u bjekstvu, a koji je osumnjičen da je krajem decembra na raskrsnici na Pofalićima ubio Mehmeda Ramića Mešu, najboljeg prijatelja sinoć ubijenog Lukača.

Lukač je sinoć likvidiran upravo ispred Ramićeve kuće, gdje je, kako se tokom sinoćnjeg uviđaja moglo čuti, došao da donese neke namirnice Ramićevoj majci.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, ubistvu je prethodio verbalni okršaj koji je ubijeni Lukač imao sa Murtovićem u naselju Nova Otoka.

Nedugo poslije toga, policiji je prijavljena pucnjava u naselju Pofalići, a ubrzo se ispostavilo da je žrtva 27-godišnji Lukač.

Prema svemu sudeći, radi se o nastavku obračuna u kojem je ubijen Ramić, a koji se odigrao 12. decembra prošle godine na raskrsnici na Pofalićima.

Prvoosumnjičeni za to ubistvo je brat Asmira Murtovića Adel Kabaš, koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica.

Neposredno nakon ubistva Ramića uhapšen je Amel Jašarević, zvani Šaja, koji se također tereti za ubistvo, a naknadno su uhapšeni i Edvin Imamović, kojeg terete za pomoć prilikom ubistva, te Igor Zuko, koji je osumnjičen za pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Istovremeno, zatraženo je raspisivanje međunarodne potjernice za Adelom Kabašem (ranije Murtović), a koji je pobjegao iste noći prema granici sa Crnom Gorom, gdje se pretpostavlja da je prebjegao.

Braća Murtović odranije su dobro poznata policiji, a hapšeni su više puta zbog različitih krivičnih djela, među kojima su najčešće teške krađe i razbojništva, ali i izazivanja opće opasnosti piše Faktor

Na vrh