Aktuelno

Zbog protesta građana i dalje u prekidu saobraćaj na petlji Šićki Brod (Tuzla)

Zbog protesta građana i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na petlji Šićki Brod (Tuzla).

Zbog ledene kiše koja je padala tokom noći, a ponegdje još uvijek pada, upozorava se na zaleđen kolovoz. Na dionicama preko prevoja mjestimično ima ugaženog snijega, a dodatne probleme jutros stvara i smanjena vidljivost zbog magle. Zbog magle izdvajaju se magistralni putevi Konjic-Drežnica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, kao i šire područje Livna, Kupresa i Tomislavgrada, te putevi prema graničnim prijelazima Prisika, Kamensko i Ivanica.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasnježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima preko 7,5 tona na graničnim prelazimaIzačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Na vrh