BiH

Zbog poplava u Krajini i Čeliću DF traži Hitnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Tražimo hitnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na temu posljedica poplava u Unsko-sanskom kantonu kao i u Općini Čelić te načina urgentne i adekvatne pomoći

PARLAMENT FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
PREDSTAVNIČKI DOM
KLUB ZASTUPNIKA DEMOKRATSKE FRONTE

​​​​​​​PARLAMENT FEDERACIJE BiH
​​​​​​​ PREDSTAVNIČKI DOM
​​​​​ n/r predsjedavajuće g-đe Mirjane Marinković Lepić

PREDMET: Zahtjev za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Cijenjena,

U skladu sa članom 84. Poslovnika o radu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, obraćam Vam se kao član Kolegija Doma sa zahtjevom da u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa stavom (4) Člana 96. Poslovnika o radu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zakažete hitnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na temu posljedica poplava u Unsko-sanskom kantonu, te u Općini Čelić.

S tim u vezi, tražim da do održavanja sjednice pripremite, te domu predložite mjere za pomoć stanovnicima navedenih dijelova Federacije Bosne i Hercegovine, te saniranje šteta nastalih poplavama.

Imajući u vidu ozbiljnost situacije, te potrebu za hitnom reakcijom nadležnih organa, molim Vas da ovaj zahtjev razmotrite i zakažete hitnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u najskorijem mogućem roku i bez odlaganja.

S poštovanjem,

PREDSJEDAVAJUĆI KLUBA DEMOKRATSKE FRONTE
Član Kolegija Predstavničkog doma, Mahir Mešalić

Na vrh