Aktuelno

Završena trinaesta sezona klizanja u Tuzli

U ponedjeljak 03. februara 2020. godine, nakon 65 dana neprekidnog rada, završio se rad gradskog Klizališta “Panonika” u kompleksu slanih jezera Panonika, koje je i ove trinaeste klizačke sezone bilo jedina organizovana zimska  ponuda rekreacije i sporta u našem gradu. Visoki troškovi održavanja ledene ploče, ostalih infrastrukturnih objekta klizališta i znatno smanjeni prihodi, opredijelili su Upravu JKP “Pannonica” doo Tuzla da privodi kraju rad klizališta zimske sezone 2019/2020 godine.

Protekla zimska sezona je bila uspješna sa posjetom od preko rekordnih 21.200 klizačica i klizača, a 250 najmlađih je uspješno završilo Školu osnova klizanja organizovanu tokom decembra 2019. i januara 2020. godine. Od početka rada Klizališta 2006. godine pa do sada obučeno je preko 3.800 klizačica i klizača što je doprinjelo popularizaciji klizačkog sporta.

Pored Škole osnova klizanja, organizovano je i nekoliko zabavnih događaja koji su upotpunili dobru zabavu i rekreaciju na ledu. Uz saradnju sa Addiko Bank BiH instalirano je i novo, malo klizalište površine 60m2 namijenjeno najmlađim i onim nešto nesigurnijim klizačima što je dodatno doprinjelo popularizaciji klizanja u našem gradu.

Hvala svima na posjeti i podršci našem projektu, a vidimo se na još ljepšoj Panonici naredne zime-klizačke sezone 2020/2021 godine!

 

Na vrh