Tuzla

Završena rekonstrukcija javnog parkirališta “Prigradska autobuska stanica”

Okočanjem radova na parking prostoru “Prigradska stanica” povećan je kapacitet parkirnih mjesta, te je regulisano kretanje motornih vozila. Tim povodom vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr. Zijad Lugavić, danas je u pratnji direktora JKP “Saobraćaj i komunikacije” Nedžada Malikića obišao navedenu lokaciju.

„Drago mi je da je naše JKP „Saobraćaj i komunikacije“ uspjelo obezbijediti dodatna investicijska sredstva za naše parking stajalište, koje je veoma prepoznato od strane naših građana i građanki. Osavremenili smo način naplate parkinga, sam način parkiranja, a obezbijedili smo i sigurnije uslove za korištenje ovog parking prostora. Napravljen je novi izlaz za automobile koji će uveliko poboljšati bezbjednost korištenja ovo prostora. Pored ovog benefita tu je i novih stotinu parking mjesta, čime je značajno povećan kapacitet. Treći benefit ogleda se u činjenici da se naplata neće vršiti u periodu od 22:00 do 07:00 sati, što do sada nije bio slučaj. Još jedna prednost ovog projekta jeste iskorak prema pametnom gradu Tuzla, obzirom da je uvedeno plaćanje putem sms poruka na ovom mjestu, te da će biti postavljen video nadzor sa sedam kamera, koje će pružati dodatnu sigurnost, kako parkiranim automobilima tako i našim sugrađanima.

Grad Tuzla je prepoznao značaj novih tehnologija i digitalizacije, te će se u budućnosti ići ka implementaciji novih tehnoloških rješenja, kako bi uživali sve benefite koje oni donose i time stvorili još bolji povoljniji i konkurentniji ambijent za život naših građana, za dolazak novih stanovnika, razvoj privrede i privrednih subjekata“ – izjavio je ovom prilikom vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr. Zijad Lugavić.

Na vrh