Business

Završen projekt CyberSafe

Udruženje mladih žena “GirlTHing” je uspješno završilo projekat “CyberSafe: Razvoj vještina i znanja za sigurnu kibernetičku budućnost”, koji je obuhvatio četiri ključne radionice posvećene kibernetičkoj sigurnosti. 

Mladi polaznici su kroz ovaj projekt stekli duboko razumijevanje ključnih aspekata sigurnosti na Internetu, što smatramo da je vrlo važno u današnjem vremenu. Tokom radionica, polaznici su naučili o temeljima kibernetičke sigurnosti, analizi email saobraćaja, forenzici događaja na Windows operativnim sistemima i tehnikama zaštite od ransomware-a.

Ovim putem izražavamo zahvalnost svim polaznicima na njihovom trudu i angažmanu, kao i našem predavaču, gospodinu Emiru Pešteliću, na njegovom stručnom doprinosu. Također, posebnu zahvalu upućujemo kompaniji HTEC Group na podršci pruženoj u vidu prostora za održavanje radionica.

Nadalje, izražavamo iskrenu zahvalnost gradu Tuzla na podršci koja je omogućila realizaciju ovog projekta.

Projekat “CyberSafe” predstavlja početak naše posvećenosti edukaciji i podizanju svijesti o kibernetičkoj sigurnosti. Nastavljamo raditi na stvaranju sigurnijeg digitalnog okruženja i s nestrpljenjem iščekujemo buduće projekte.


Na vrh