Zašto se stalo sa uvođenjem elektronskih knjižica

19.03.2021. 


Klub poslanika Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine u Skupštini TK pozdravlja Odluku Zavoda zdrastvenog osiguranjaTuzlaskog kantona da produži rok za uplatu premije osiguranja do 30.6.2021. godine i omogućavanje liječenja građana bez obzira na ovjeru zdrastvene knjižice.
Izražavamo žaljenje i razočarenje što ovo maltretiranje i ponižavanje vlastitih građana nije prekinuto i mnogo ranije.
Posljednjih mjeseci bez obzira da li je hladno ili je kiša, svjedoci smo ogromnih redova i kolona građana pred poslovnicama ZZO TK kako bi ovjerili zdrastvenu knjižicu i zalijepili markicu osiguranja u istu za sebe i članove svoje porodice.
Ovako iživljavanje, maltretiranje i ponižavanje vlastitih građana, stvaranje ovolikih gužvi u vrijeme pandemije corona virusa, vjerovatno nije zabilježeno bilo gdje u svijetu.

Javno pitamo  samoproglašenu „ekspertnu“ Vlade TK  zar nije ovo trebalo prekinuti odmah, zar nije moguće u doba modenih informacionih tehnologija pronaći efikasniji način evidencije zdrastvenog osiguranja i doplate premije osiguranja za isto?

 

Podsjećamo javnost da je prethodna Vlada i skupštinska većina u junu prošle godine odobrila 10 miliona KM za uvođenje elektonskih knjižica. Zašto se stalo sa ovim projektom?
Klub poslanika SDBiH u Skupštini TK traži od Vlade i Zavoda zdrastvenog osiguranja TK da se što hitnije uvedu elektronske knjižice za sve korisnike zdrastvenog osiguranja i na taj način trajno prestane sa maltretiranjem vlastitih građana.

 

                                                                                              KLUB SDBIH U SKUPŠTINI TKBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!