Eventi

„Zaštitimo okoliš!“ poruka ovogodišnjeg Džumbus i CrafTZ Beer Festivala

Ove sedmice unutar Džumbus festivala (www.fb.com/dzumbusfestival), Tuzla Live udruženje (www.fb.com/tuzlalive)  i džumbusari/ke predstavljaju nešto što je za naše podneblje rijetkost. Na sve većem broju koncerata/festivala, čak i u susjednim državama, na poseban način, razvija se svijest o potrebi Zaštita okoliša.

Na ovakvim skupovima/događajima, najviše se troši jednokratna plastika. Džumbusari/ke su odlučili pronaći rješenje i na narednim događajima Džumbus Festivala pokušati podići svijest sugrađana/ki i posjetilaca te probati smanjiti količine plastičnog otpada. Riječ je o plastičnim čašama, firme Plastoflex d.o.o. Gračanica, koje se ne bacaju, a mogu i u perilicu i u mikrovalnu. Sačuvate ih i operete, ali ne bacate!

 

Joke_2

U petak, 2.augusta od 20h u Zlatarskoj ulici, sa osmočlanim francuskim bendom JOKE uživat ćemo u kvalitetnim rock, funk, ragga, hiphop i afrobeat zvukovimahttp://bit.ly/JokeDZ. JOKE je aktivan već 25 godina i iza sebe ima 8 albuma te pregršt live nastupa. Na ovogodišnjoj evropskoj i balkanskoj turneji promovišu svoje posljednje izdanje “Extralife” koje, kao i sve ostale albume, možete besplatno skinuti/poslušati na linku (http://www.joke-joke.net/public/#section5).

 

Semizburg_lineUP
U subotu, 3.augusta od 12h pa sve do 24h ili dok se ne umorimo, u Zlatarskoj počinje CraftZ Beer Fest 2019 – 4. mini sajam zanatskih piva koji organizujemo. Dolaze nam 3 stara znanca i jedan novajlija sa koji će iz prve ruke predstaviti ovaj cijenjeni zanat i svoj preduzetnički poduhvat. Sa njima ćemo da uživamo u zdravim i gurmanskim kombinacijama, sa muzikom i druženjem, cijeli ljetni dan! http://bit.ly/CrafTZbf2019
Dolaze nam Veterani BH Craft pivarstva OldbridZ craft brewery Mostar te jaka i poznata Pivara Semizburg sa starim provjerenim receptima. Tu je i Silvertown Brewery – Srebrenička Pivara sa odličnim pričama i još boljim pivama, kao i Dobojsko PIVO sa svojim pivskim prvijencima.

Tuzla Live vas poziva da dođete u petak i subotu, da slušamo dobru muziku, pijemo dobro pivo i zaštitimo okoliš!

Na vrh