Komentari

ZASLUŽIO JE Nepokolebljivi saveznik Bosne i Hercegovine: Bošnjaci Slovenije, podržite Klemena Grošelja na izborima za Evropski parlament

Piše: Rasim Belko

Klemen Grošelj, slovenski europarlamentarac, pokazao je veliku predanost naapretku Bosne i Hercegovine svojim dosadašnjim djelovanjem. No, njegova hrabrost i angažman privukli su pažnju i retrogradnih političkih snaga, poput Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, koji su zajednički poduzeli korake kako bi ga diskreditirali i spriječili u osvajanju novog mandata u Evropskom parlamentu.

Međutim, Grošelj se nije dao obeshrabriti. Umjesto da prihvati niže pozicije na izbornoj listi, odlučio je napustiti stranku Pokret sloboda Roberta Goloba koji je uvažio želje Aleksandra Vučića i osnovati vlastitu stranku, Zelene Slovenije, na čijoj listi je izašao na Evropske izbore koji se održavaju u nedjelju 9. juna .

Njegova dosljedna podrška ideji o europskoj, uređenoj Bosni i Hercegovini oslobođenoj od malignih utjecaja unutar zemlje i u regionalnim odnosima pokazuje njegovu autentičnu predanost ovom cilju.

Za Bošnjake, Bosance i Hercegovce u Sloveniji, Grošelj bi morao predstavljati glas razuma i podrške njihovim težnjama za stabilnom i prosperitetnom budućnošću Bosne i Hercegovine. Njegova borba u Europi za interese Bosne i Hercegovine nadilazi političke granice, a njegovo nepokolebljivo zalaganje za demokratske vrijednosti i europske standarde čini ga neophodnim saveznikom.

U svjetlu sve izraženijih prijetnji po stabilnost Bosne i Hercegovine, svaki glas koji podržava Grošelja na izborima za Evropski parlament postaje ključan. Njegova prisutnost u parlamentu osigurat će kontinuiranu podršku nezavisnosti i integritetu Bosne i Hercegovine, dok se suočavamo s izazovima koje donosi jačanje destruktivne desnice.

Stoga, pozivam sve Bošnjake, Bosance i Hercegovce u Sloveniji da na izborima daju svoj glas Klemenu Grošelju. Njegova predanost i djelovanje dokaz su da je on istinski prijatelj Bosne i Hercegovine, zaslužujući ne samo podršku, već i povjerenje u njegovu daljnju borbu za bolju budućnost ove regije.

Njegova hrabra suprotstavljanja pritiscima i političkim manipulacijama pokazuje njegovu čvrstu moralnu i političku integritet. Grošeljeva odlučnost da stane uz Bosnu i Hercegovinu u trenucima kada je to najpotrebnije svjedoči o njegovoj autentičnoj posvećenosti demokratiji i ljudskim pravima.

Njegov rad na promicanju stabilnosti i prosperiteta Bosne i Hercegovine na europskom nivou čini ga značajnim faktorom u ostvarivanju ciljeva ove zemlje. Glasanje za Grošelja na izborima za Evropski parlament nije samo podrška njemu kao političaru, već i podrška vrijednostima mira, tolerancije i europske integracije Bosne i Hercegovine za koje se neumorno zalagao u mandatu na isteku.

U ovom ključnom trenutku za budućnost regije, njegova pobjeda postaje simbol zajedničkog napora za izgradnju boljeg i stabilnijeg Balkana.

Svaki glas za Grošelja je glas za prijatelja koji će zastupati interese i bolju budućnost Bosne i Hercegovine i cijele regije.

Na vrh