Zabava

ZAR dobio priznanje za rock grupu godine, u novogodišnjoj noći održat će koncert u Tešnju

Grupa ZAR krajem jula održala je odličan koncert u Tešnju (Trg u Jelahu), a na zadovoljstvo publike oni će u ovom gradu održati i novogodišnji koncert.

 

Glavni “krivac” za koncert u julu, ali i za novogodišnji je lider benda ZAR Amir Pilav Cvale, koji već 30 godina živi i radi u Minhenu, a svaki mjesec dolazi u rodni Tešanj.

 

– Za naš koncert u julu dobili smo dosta pohvala. U Tešanj su tada došli ljubitelji dobre muzike iz Zenice, Doboja, Gračanice… Siguran sam da će tako biti i za naš novogodišnji nastup na trgu u Jelahu. ZAR je već počeo sa pripremama. U sastavu će biti nekoliko izmjena, ali sigurno da ćemo rasplesati sve prisutne i da će raspoloženi i veseli ući u 2023. godinu. Publika će ponovo uživati u našim pjesmama “Mikrokosmos”, “Bijelo”, “Idi svojim putem”, “Biljeg”, “Kako si zaslužila”… Na repertoaru će se naći i poznate pjesme kolega iz cijelog regiona. Za najluđu noć pripremamo i nekoliko iznenađenja – poručuje Amir Pilav Cvale.

 

Grupa ZAR je prošle sedmice dobila još jedno priznanje za svoj rad. Naime, na proslavi rođendana radija HIT FM u sarajevskom Domu mladih pripala im je nagrada za rock grupu godine.

Na vrh