Zanimljiva srijeda u BKC-u Tuzla

19.01.2021. 


Bosanski kulturni centar TK Tuzla 2021. godinu programski otvara sa drugom samostalnom izložbom likovnih radova Mare Grbić i suorganizacijom 27. Izbora sportiste Tuzlanskog kantona, koji se održavaju u srijedu 20. januara 2021. godine.
Profesorica Mara Grbić iz Tuzle, koja se slikarstvom bavi amaterski i kraći period, u Velikoj galeriji BKC-a će se predstaviti sa više od 50 radova pejsaža, apstrakcije, mrtve prirode i aktova.
Otvaranje izložbe je u 18.00 sati, a izložba će biti postavljena do 3. februara 2021. godine.
Dva sata kasnije, u 20.00 sati, u Velikoj Sali BKC-a u Tuzli počet će 27. „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona“, manifestacija koju uz suorganizaciju JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i JP Radio televizija Tuzlanskog kantona, organizuje Sportski savez Tuzlanskog kantona.
U sklopu programa bit će predstavljeni najbolji sportski rezultati u Tuzlanskom kantonu u 2020. godini, a u muzičkom dijelu programa predstavit će se učenici Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“.
Događaj, koji će se zbog velikoj broja narađenih sportista i sportskih radnika i izrečenih mjera Kriznih štabova FBiH i TK održati bez prisustva publike, bit će emitovan u direktnom TV prijenosu u program RTV TK.
JU BKC TKBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!