Zajedno jačamo imunitet jer VRIJEME JE ZA POKRET!

25.05.2021. 


Centar za ples i rekreaciju nedavno je objavio javno saopštenje najavljujući aktivnosti koje planiraju realizovati u predstojećem periodu.  Uz slogan ‘’Vrijeme je za pokret’’ pozivaju sve članove i članice kao i građane Tuzle da im se pridruže na ovim društveno-rekreativnim aktivnostima s ciljem promovisanja zdravog načina života.

Aktivnosti poput pješačenja u prirodi, raftinga na Neretvi i plesnih zabava na otvorenom odlična su prilika za pridruživanje što većeg broja ljubitelja interaktivnih dešavanja.
Period koji je zadesio cijeli svijet i koji lagano ostavljamo iza sebe poremetio je naše svakodnevne navike i pasivnošću oslabio imunitet mnogih ljudi, umanjio želju za kretanjem i socijalizacijom. Vrijeme je da to promijenimo, da iskoristimo ljetne dane koji dolaze i svoje vrijeme iskoristimo kvalitetno!
Prvo druženje uz šetnju u prirodi ka vrhu Vršana održano je jučer. Svoj pohod rekreativci su započeli u naselju Ši Selo i preko šumskih predjela stigli do Planinskog doma Vršani.
Centar za ples i rekreaciju poziva sve zainteresovane da se pripreme za predstojeće aktivnosti i svoje prijave za sljedeće druženje pošalju najkasnije do 2.juna putem e-mail adrese info@cpr.ba ili na facebook profilu CPR Tuzla gdje mogu pronaći više informacija o svakoj aktivnosti pojedinačno.

 

Već 10 minuta bržeg hoda povećava razinu energije i ugodnog raspoloženja. Pokazalo se kako su osobe nakon tjelesne aktivnosti zadovoljnije, mirnije i budnije nego nakon dužeg mirovanja i sjedenja. O toj temi oglasio se i Alan Alagić, magistar tjelesnog odgoja i sporta i stručni saradnik CPR-a koji kaže:
‘’ Najbitnije je shvatiti kako mentalno i fizičko zdravlje čuvamo ulažući u našu emocionalnu dobrobit, a to možemo postići sa svakodnevnom tjelesnom aktivnošću i redovitim kretanjem.Kretanje i bilo kakva tjelesna aktivnost luči neurotransmitere i hormone kao što su endorfin, dopamin, serotonin. Nadalje, ona poboljšava cirkulaciju, zagrijava tijelo i smanjuje mišićnu napetost. Debljina, sjedenje i nikakva tjelesna aktivnost smanjuju samopouzdanje i uspješan život, dok bavljenje bilo kakvom tjelesnom aktivnosti potiče na zdravije životne odabire te  olakšava nošenje sa životnim izazovima i brigama.’’

 

Također, dodao je kako jačajući naše mentalno zdravlje jačamo i svoj imunitet koji je na prvim linijama odbrane od negativnih vanjskih uticaja.

 

Provedite aktivno ljeto uz aktivnosti koje je pripremio kolektiv Centra za ples i rekreaciju i napravite korak dalje, napravite promjenu i potaknite druge oko sebe na iste!BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!